POTRESNO IZVINJENJE MAJKE TERORISTE IZ MOSKVE: Zašto je sin počinio masakr?

Autor:

Svet

31.03.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka optuženog se izvinila porodicama žrtava

POTRESNO IZVINJENJE MAJKE TERORISTE IZ MOSKVE:  Zašto je sin počinio masakr?

Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov,Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP, Profimedia


Muasar Zargarova, majka Šamsidina Faridunija, optuženog za napad na koncertnu salu u Moskvi, izrazila je duboko žaljenje i izvinjenje porodicama žrtava.

"Izvinjavam se rodbini poginulih, majkama koje su izgubile sinove, deci koja su ostala bez majke... Izvinjavam se u ime svoje porodice. Sine, reci majci, ko te je uvukao u ovako nešto? Zašto si to uradio? Za šta? Za koga", izjavila je Zargarova za ruske medije koji su je pronašli u Tadžikistanu.



Zargarova je otkrila da je njen sin, navodno, u noći između 22. i 23. marta, nekoliko sati nakon masakra, poslao govornu poruku ocu i naveo da je "došao sa posla". Takođe je potvrdila informacije da je Fariduni nekoliko godina robijao u Tadžikistanu pod optužbom za silovanje maloletnika i da je izašao iz zatvora 2020. godine. Nakon izlaska iz zatvora, radio je kao građevinski radnik i pekar pre nego što se preselio u Rusiju.


Fariduni, koga mediji označavaju kao vođu grupe, poslat je u istražni zatvor do 22. maja. Na saslušanju u sudu je rekao da je oženjen i da ima osmomesečno dete. Tokom terorističkog napada u koncertnoj dvorani Кrokus na severozapadu Moskve, prema poslednjim podacima, ubijeno je najmanje 144 ljudi, među kojima i petoro dece.


Ovo izvinjenje dolazi usred šoka i tuge koja je zadesila rusku javnost nakon ovog strašnog događaja. Istraga o motivima i pozadinama napada i dalje je u toku, dok se porodice žrtava suočavaju sa bolom gubitka.


Dok javnost pokušava da shvati šta je dovelo do ovakvog strašnog čina, izvinjenje majke optuženog može poslužiti kao mali korak ka pomirenju i razumevanju u ovim teškim vremenima.

(MSK1)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Miloje

01.04.2024 18:25

Zar majka nije uhapšena... Negde hapse cele porodice...