"SVI ĆE BITI KAŽNJENI, NEĆE SE IZVUĆI" Putin zapretio kao nikad do sada!

Autor:

Svet

24.04.2024

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske službe bezbednosti prate situaciju i spremne su da reaguju

"SVI ĆE BITI KAŽNJENI, NEĆE SE IZVUĆI" Putin zapretio kao nikad do sada!

Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će svi odgovorni za teroristički napad u Moskvi u "Krokus siti holu" biti kažnjeni, a to se odnosi i na organizatore i nalogodavce ovog zastrašujućeg napada, prenosi Sputnjik.

On je to izjavio u video-poruci pred učesnicima 12. međunarodnog sastanka visokih predstavnika za pitanja bezbednosti u Sankt Peterburgu.

Foto: RIA Novosti/Printscreen

Vladimir Putin

 

Putin je tom prilikom izjavio da će specijalne službe bezbednosti nastaviti da vode istragu zločina i da proučavaju sve detalje vezane za isti. Kako je rekao, niko od nalogodavaca ne sme da izbegne kaznu ruske države.

Kako je rekao, metode terorista postaju sve varvarskije. On se potom osvrnuo da je Rusija spremna da na polju bezbednosti sarađuje sa svima onima koji su spremni da rade na formiranju multipolarnog svetskog sistema koji je u interesu mnogih zemalja.

Putin je naglasio da je terorizam jedna od najozbiljnijih pretnji savremenog sveta u 21. veku, ali da postoji i niz drugih pretnji iza kojih se kriju obaveštajne službe brojnih država s ciljem narušavanja suvereniteta i stabilnosti brojnih država, piše Sputnjik.

Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni za napad u Krokus siti holu

 

Kako kaže, tu treba uzeti u obzir i nastojanja ka podrivanju međunacionalnih i međuverskih konflikata.

Ruski predsednik je ponovio da su moralne i duhovne vrednosti najvažnije u očuvanju bezbednosti i suvereniteta država, prenosi Sputnjik.

Napad na "Krokus siti hol"

Dana 22. marta ove godine izvršen je jedan od najkrvavijih terorističkih napada u modernoj istoriji Ruisije. Napad je izvršen uoči koncerta u "Krokus siti holu". Tom prilikom ubijene su 144 osobe, od kojih čak šestoro dece, dok je povređena 551 osoba. Napad je trajao svega 18 minuta.

Potom su napadači uhvaćeni nadomak granice sa Ukrajinom u koju su pokušavali da pobegnu. Pripadnici ruskih snaga su ih u tome sprečili u Brjanskoj oblasti. Uhapšena su četvorica terorista.

Moskovski sud im je potom odredio pritvor do 22. maja. Njih četvorica su optuženi za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading