SVIH 11 TERORISTA U PRITVORU: Ruski Istražni komitet došao do značajnih podataka u istrazi, a to ukazuje na samo JEDNU stvar

Autor:

Svet

08.04.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražni komitet istražuje krivični slučaj terorističkog napada.

SVIH 11 TERORISTA U PRITVORU: Ruski Istražni komitet došao do značajnih podataka u istrazi, a to ukazuje na samo JEDNU stvar

Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov,Sergei Vedyashkin/Moscow News Agency via AP, Profimedia

U istrazi o terorističkom napadu u koncertnoj dvorani "Krokus siti hol" u blizini Moskve, 22. marta, identifikovano je 11 optuženih da su učestvovali u napadu i oni se svi nalaze u pritvoru, saopštio je danas ruski Istražni komitet.

Istražni komitet je naveo na Telegramu da je došao do značajnih podataka o okolnostima pripreme terorista za napad, što, kako ističe, može ukazivati na njihovu povezanost sa ukrajinskim specijalnim službama.

- Nastavlja se ispitivanje povređenih i svedoka napada, utvrđuju se identiteti poginulih u terorističkom napadu. Sprovode se istražne radnje u cilju identifikacije i hapšenja drugih učesnika u zločinu: izvršilaca, saučesnika i organizatora - ističe se u saopštenju, prenela je agencija Interfaks.

U terorističkom napadu na "Krokus siti hol", 22. marta, prema poslednjim podacima, poginule su 144 osobe, a povređena je 551 osoba.

Foto: Investigative Committee of Russia via AP

 

Istražni komitet istražuje krivični slučaj terorističkog napada

Prema navodima istražitelja, uhapšena su četiri izvršioca napada, kao i osobe koje su, prema navodima Istražnog komiteta, pomagale u pripremi napada: obezbedile počiniocima smeštaj, vozila i prenos novčanih sredstava.

Podsetimo, ruska televizija "Prvi kanal" ekskluzivno je objavila fragmente snimka saslušanja četvorice terorista, koji su izvršili napad u "Krokus siti holu". On su priznali da su bežali u Kijev posle izvršenog masakra, gde je trebalo da ih sačeka novčana nagrada.

Oni su rekli da im je nalogodavac, koji se zove Sajfulo, rekao gde da izvrše napad i dao rutu za beg.

- Svako od nas je trebalo da dobije po milion rubalja. Sajfulo je rekao da će nas čekati na granici i da će nas odvesti u Kijev - kazao je, Muhamedsobir Fajzov, jedan od uhapšenih terorista.

Prvi kanal tvrdi, pozivajući se na istražitelje, da su Oružane snage Ukrajine očistile granicu u dva pogranična područja očekujući dolazak terorista.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading