"STIĆI ĆE VAS RUKA RUSIJE" Putin poslao nedvosmislenu poruku organizatorima i izvršiocima napada u Moskvi (VIDEO)

Autor:

Svet

02.04.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putin je istakao da je Rusija platila veoma visoku cenu za teroristički napad u "Krokus siti holu".

"STIĆI ĆE VAS RUKA RUSIJE" Putin poslao nedvosmislenu poruku organizatorima i izvršiocima napada u Moskvi (VIDEO)

Foto: RIA Novosti/Printscreen

Ruka Rusije će stići do svih koji su naručili i izvukli korist iz terorističkog napada u "Krokus siti holu" u Moskvi, izjavio je predsednik Rusije, Vladimir Putin.

- Nama je važno da utvrdimo ne samo direktne izvršioce, nego i sve karike, kriminalne lance onih koji su imali korist od tog zločina. Sigurno ćemo doći do njih - rekao je ruski lider na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva unutrašnjih poslova.

Putin je istakao da je Rusija platila veoma visoku cenu za teroristički napad u "Krokus siti holu", a da analiza stanja rada organa bezbednosti mora biti krajnje objektivna i profesionalna.

Važno je, pre svega, da se bezbednost podigne na novi nivo – osiguranje reda, sportskih objekata, transporta i tržnih i zabavnih centara, škola, bolnica, univerziteta, pozorišta i tako dalje - kazao je ruski lider.

On je istovremeno poručio da ne treba dopustiti da nedavni tragični događaji u "Krokus siti holu" isprovociraju porast ksenofobije i islamofobije.

Putin je takođe pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova da obrati pažnju na akcije za neutralizaciju organizovanog kriminala.

- Imajući u vidu da takve grupe, a ponekad je reč o pravim kriminalnim sindikatima, često imaju prekogranični karakter i da deluju ruku pod ruku sa stranim obaveštajnim službama, emisarima međunarodnih radikalnih ekstremističkih struktura - rekao je ruski lider.

Podsetimo, Putin je na nedavno održanom sastanku kolegijuma Generalnog tužilaštva Ruske Federacije, kazao da su istragom precizno utvrđeni detalji terorističkog napada u "Krokus siti holu" i razjašnjena je uloga terorista.

- Nadam se da će tužioci učiniti sve što je potrebno da teroristi koji su izvršili napad u tržnom centru budu kažnjeni - poručio je ruski predsednik.

Dodao je da su bezbednost građana, povećanje suvereniteta i jačanje reda i zakona bili i ostali ključni ciljevi politike zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading