15-GODIŠNJA LIZA JE HEROJ RUSIJE: Spasila je mnoge iz haosa pucnjave u Krokus Sitiju

Autor:

Svet

30.03.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrabra mlada Liza Terehova primer hrabrosti u teškim trenucima

15-GODIŠNJA LIZA JE HEROJ RUSIJE: Spasila je mnoge iz haosa pucnjave u Krokus Sitiju

Foto: Printskrin/Iks, telegram


Mlada Liza Terehova (15) postala je simbol hrabrosti kada je izvela nekoliko desetina ljudi iz "Krokus Siti Hola" tokom pucnjave koja je zavladala tim prostorom. Na dan tragedije, Liza je bila raspoređena na ulazu u salu kako bi proveravala karte, a kada je počela pucnjava, hrabro i odgovorno je reagovala.


Liza je postupila strogo prema uputstvima, vodeći ljude napolje kroz požarne stepenice, čime je pokazala izuzetnu hrabrost i smirenost u teškoj situaciji. Njena reakcija je bila ključna u spašavanju mnogih života i predstavlja primer kako treba postupati u kriznim situacijama.



Nakon što je uspela da izvede ljude napolje, Liza se susrela sa svojim dečkom Aleksandrom, koji je takođe bio angažovan u "Krokus Siti Holu" i pomagao u izvođenju ljudi. Njih dvoje su se zajedno pretrčali most, pružajući podršku jedno drugom u teškim trenucima.


Iako je hrabra i smirena u teškim situacijama, Liza se još uvek nije oporavila od traume koju je doživela tokom terorističkog napada. Njeno zdravlje je narušeno, a ona se bori sa slušnim halucinacijama, konstantno čujući zvukove pucnjave. Ove posledice napada jasno ukazuju na važnost pružanja podrške i brige o osobama koje su bile izložene traumatičnim događajima.


Liza Terehova je svojom hrabrošću i smirenošću u teškim trenucima postala inspiracija mnogima. Njeno iskustvo takođe naglašava važnost pružanja podrške žrtvama terorističkih napada i posledicama koje ti događaji mogu imati na mentalno zdravlje pojedinaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading