UZBUNA U VAŠINGTONU! Hitno se oglasio Kongres SAD: Obaveštajci primili podatke o pretnjama po američku bezbednost, imaju dva dana!

Autor:

Svet

14.02.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je povezana sa ozbiljnom pretnjom nacionalnoj bezbednosti, tvrdi predsednik Odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma SAD, Majk Tarner.

UZBUNA U VAŠINGTONU! Hitno se oglasio Kongres SAD: Obaveštajci primili podatke o pretnjama po američku bezbednost, imaju dva dana!

Foto: Shutterstock

Tarner je obelodanio je obaveštajne podatke koji ukazuju na ozbiljnu pretnju po nacionalnu bezbednost.

Prema rečima dva dobro obaveštena izvora i neimenovanog američkog zvaničnika, ta pretnja je povezana sa Rusijom.

Jedan od izvora koji je video obaveštajne podatke potvrdio je da je "to, u stvari, veoma zabrinjavajuća i destabilizujuća ruska sposobnost sa kojom smo tek nedavno upoznati”.

Više izvora, upućenih u obaveštajne podatke, opisuje informacije kao veoma osetljive.

Majk Tarner je poslao pismo kolegama iz Kongresa u kojem ističe hitnost situacije vezane za destabilizujuće strane vojne kapacitete.

On je u pismu kolegama naveo da je Odbor za obaveštajne poslove Predstavničkog doma 13. februara glasao da se određene informacije stave na raspolaganje poslanicima da ih pregledaju i kaže da članovi imaju vremena da to pogledaju do petka.

On je takođe pozvao predsednika Džoa Bajdena da ukloni tajnost sa svih informacija koje se tiču ove pretnje.

Savetnik za nacionalnu bezbednost, Džejk Salivan, potvrdio je da je zatražio sastanak sa najvišim poslanicima odbora za nacionalnu bezbednost pre nego što je Tarner javno obelodanio informacije o ozbiljnoj pretnji nacionalnoj bezbednosti. Sastanak, nazvan "ključnom osmicom", zakazan je za sutra.

Dok se situacija razvija, detalji o pretnji ostaju ograničeni. Salivan je odbio da pruži više informacija o prirodi pretnje, ali je potvrdio da će se sastati sa Tarnerom na sutrašnjem sastanku, javlja Si-En-En, a prenosi Blic.

Ova vest izaziva zabrinutost i podvlači važnost saradnje i razmene obaveštajnih informacija između SAD i Rusije u cilju očuvanja nacionalne bezbednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading