DRAMA U AMERICI! Vašington pod opsadom: Upucana trojica policajaca, napadač se zabarikadirao u kući!

Autor:

Svet

14.02.2024

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki od povređenih policajaca prevezeni su službenim, umesto kolima hitne službe do bolnice, prenose američki mediji.

DRAMA U AMERICI! Vašington pod opsadom: Upucana trojica policajaca, napadač se zabarikadirao u kući!

Foto: Tanjug/AP

Tri policajca upucana su danas u Vašingtonu, saopštila je policija dodajući da ranjeni službenici nisu životno ugroženi. Kako prenose američki mediji, osumnjičeni za pucnjavu se zabarikadirao u jednoj kući odakle je otvorio vatru na policiju.

Pripadnici američke policije upucani su u jugoistočnom delu američke prestonice oko 8.30 sati po lokalnom vremenu, navela je Policijska uprava Metropolitena u saopštenju objavljenom na internetu, prenosi AP.

Neki od povređenih policajaca prevezeni su službenim, umesto kolima hitne službe do bolnice, prenose američki mediji.

Akcija policije na mestu pucnjave još uvek je u toku, piše Srbija Danas.

Podsetimo, ulične pucnjave nisu retka pojava u Americi, imajući u vidu američki zakon o posedovanju oružja. 

Pre dva dana u 16:40 sati po lokalnom vremenu, na stanici metroa Mount Eden u Bronksu u Njujorku, izbila je pucnjava koja je rezultirala najmanje šestoro ubijenih i nekoliko povređenih. Pucnjava se desila na peronu voza 4 u gornjem delu grada, pod još uvek nepoznatim okolnostima, prenosi Alo.

Prema prvim izveštajima policije, napadač je usmrtio najmanje šest osoba pre nego što je pobegao sa lica mesta. Identitet napadača i motivi napada za sada su obavijeni velom tajne, dok istražitelji pokušavaju da rekonstruišu tok događaja.

Svedoci su opisali haos i paniku koji su zavladali nakon pucnjave, opisujući prizore koji su ih ostavili u šoku. Mnogi od njih su istakli brzu reakciju policije i hitnih službi, ali su istovremeno izrazili strah i zabrinutost za bezbednost u gradu.

Hitne službe su odmah reagovale i uputile se ka mestu događaja kako bi pružile pomoć povređenima. Slike očajničkih pokušaja pružanja pomoći povređenima stvorile su snažnu sliku o ozbiljnosti situacije na terenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading