SLEDILI SU SE OD STRAHA: Policajci u garaži preminulog penzionera pronašli STARU RAKETU, a onda su se sablaznili saznanjem ZA ŠTA JE SLUŽILA

Autor:

Svet

05.02.2024

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na lice mesta morala je da dođe specijalna jedinica

SLEDILI SU SE OD STRAHA: Policajci u garaži preminulog penzionera pronašli STARU RAKETU, a onda su se sablaznili saznanjem ZA ŠTA JE SLUŽILA

Foto: youtube.com/wgn news

Policajci iz Vašingtona pretrnuli su od straha kada su na poziv komšija došli u kuću starijeg muškarca koji je upravo preminuo.

Nakon što su obavili sve formalnosti unutar kuće prešli su na njegovu garažu a tamo ih je čekalo "iznenađenje".

U ćošku garaže pronašli su ogromnu staru, neaktivnu vojnu raketu koja je nekada mogla da nosi nuklearnu bojevu glavu!

Otkriće vojne rakete izazvalo je hitnu posetu prošlog četvrtka lokalne policijske jedinice za bombe, koja je brzo utvrdila da su ostaci projektila inertni i da ne predstavljaju opasnost po okolinu.

Komšija pokojnog vlasnika kuće rekao je policajcima da je pokojni muškarac prvobitno kupio zastarelu opremu na rasprodaji imanja, saopštila je policija Belvjua.

Policija je upozorena na raketu kada ih je Nacionalni muzej američkog vazduhoplovstva u Ohaju kontaktirao prošle srede nakon što je komšija ponudio da je donira, rekli su policajci.

Policijski zvaničnici su utvrdili da je komad metala "Douglas AIR-2 Genie" nevođene rakete vazduh-vazduh koja može da nosi bojevu glavu V25 od 1,5 kilotona i koja datira iz vremena Hladnog rata, prenosi B92.

I pored potvrde specijalne jedinice da stara raketa nije predstavljala opasnost, komšije preminulog muškarca blago rečeno su u strahu od toga šta će se još naći na njegovom imanju, kao i u dvorištu jer je bio pasionirani kolekcionar i "stalno je kopao po dvorištu", kako je rekao jedan od njih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading