STRAVIČNA TRAGEDIJA! Srušio se policijski helikopter - IMA MRTVIH!

Autor:

Svet

04.02.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređeni pripadnik policije smešten je u bolnicu.

STRAVIČNA TRAGEDIJA! Srušio se policijski helikopter - IMA MRTVIH!

Foto: shutterstock

Dva pripadnika policije su poginula, a jedan povređen kada se policijski helikopter srušio na jugu Turske, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja na društvenoj mreži X.

Jerlikaja je naveo da je helikopter poleteo juče sa aerodroma u Hataju, da je leteo ka Gazijantepu i da je izgubio kontakt u 22.49 časova po lokalnom vremenu.

Letelica se srušila blizu sela Kartal u okrugu Nurdagi, u Gazijantepu, dodao je turski ministar ne navodeći uzrok pada helikoptera.

Povređeni pripadnik policije smešten je u bolnicu, prenosi Rojters izjavu turskog ministra zdravlja. 

Šta raditi u slučaju avionske nesreće?

U slučaju avionske nesreće, važno je zadržati smirenost i slijediti određene korake kako biste povećali šanse za preživljavanje i spašavanje. Evo nekoliko ključnih koraka:

Ostanite smireni: Ovo je najvažnije. Panika može ometati vašu sposobnost jasnog razmišljanja i djelovanja.

Pratite upute osoblja: Poslušajte i pratite upute članova posade aviona. Oni su obučeni za rukovanje hitnim situacijama i znaju najbolje kako se nositi s tim.

Stavite masku za kisik: Ako je potrebno, stavite masku za kisik na sebe prije nego što pomognete drugima, posebno ako putujete s malom djecom ili drugim osobama kojima je potrebna pomoć.

Pravilno koristite sigurnosni pojas: Ako je avion još uvijek u zraku i postoji mogućnost udara, zategnite sigurnosni pojas što je više moguće i spustite glavu prema naprijed, stavljajući ruke iza glave, kako biste smanjili rizik od ozljede glave i vrata.

Napustite avion ako je to sigurno: Ako je avion prizemljen nakon nesreće i postoji mogućnost napuštanja, pokušajte izaći iz aviona što je brže moguće. Slijedite upute osoblja i koristite najbliži izlaz.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading