SPAS ZA ČOVEČANSTVO IZ MOSKVE: Putin tvrdi da je njegova zemlja sve bliže vakcini protiv RAKA!

Autor:

Svet

14.02.2024

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je danas izjavio da je njegova zemlja sve bliže stvaranju onkovakcina (protiv raka) i dodao da se može računati na njihovu ranu primenu u individualnoj terapiji.

SPAS ZA ČOVEČANSTVO IZ MOSKVE: Putin tvrdi da je njegova zemlja sve bliže vakcini protiv RAKA!

Foto: Tanjug/Ap

Predsednik Rusije Vladimir Putin, izneo je danas ohrabrujuće vesti o napretku u razvoju onkovakcina - vakcina protiv raka - i nove generacije imunomodulatornih lekova.

Tokom plenarne sednice Foruma budućih tehnologija, Putin je izjavio da očekuje da će ove nove terapijske metode uskoro biti efikasno korišćene kao individualne terapije.

Predsednik Rusije je naglasio važnost dostupnosti novih medicinskih otkrića ljudima i široku primenu u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. 

- Nova otkrića u oblasti medicine, metode prevencije, lečenja, novi lekovi i oprema sami po sebi ne znače mnogo. Oni su osmišljeni da sačuvaju zdravlje naših građana, da budu dostupni ljudima i da se široko koriste u primarnoj zaštiti - naglasio je Putin, prenose RIA Novosti.

Kako bi podržao ovaj napredak u medicini, ruski lider je najavio povećanje finansiranja za inovacije u medicini i farmakologiji. Ova inicijativa ima za cilj da osigura dalji razvoj onkovakcina i imunomodulatornih lekova, kao i drugih medicinskih inovacija koje će poboljšati kvalitet života građana Ruske Federacije.

Napredak u oblasti onkovakcina i imunomodulatornih lekova predstavlja značajan korak napred u borbi protiv raka i jačanju imunološkog sistema. Ova nova terapijska sredstva se nadaju da će pružiti personalizovane terapije za pacijente, ciljajući specifične vrste raka i prilagođavajući se individualnim potrebama pacijenata.

Očekuje se da će dalji razvoj onkovakcina i imunomodulatornih lekova doneti nove nade i mogućnosti u lečenju raka, prenosi Tanjug.

Putinova najava o povećanju finansiranja za inovacije u ovoj oblasti ukazuje na važnost ulaganja u istraživanje i razvoj novih terapijskih metoda, koje će poboljšati zdravlje i blagostanje ljudi širom Rusije i sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading