VAKCINA PROTIV RAKA DO 2030? Tvorci Fajzera rade na revolucionarnoj odbrani od kancera

Autor:

Svet

18.10.2022

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnivači Bionteka i glavni tvorci Fajzerove vakcine protiv koronavirusa, Ugur Sahin i Ozlem Tureci, kažu da bi vakcina protiv raka mogla biti dostupna do 2030. godine.

VAKCINA PROTIV RAKA DO 2030? Tvorci Fajzera rade na revolucionarnoj odbrani od kancera

Foto: Profimedia

Iako su naučnici nesigurni oko upotrebe izraza "lek", vakcina protiv raka koja je u razvoju mogla bi imati potencijal za značajno lečenje i borbu sprotiv stanica raka, prenosi Sky News.

Profesor Ugur Sahin i Ozlem Tureci pronašli su nove načine lečenja raka, što pripisuju svom ranijem radu na vakcini protiv COVID.

Tim, koji je uspešno pomogao razvoju Fajzerove vakcine, rekao je da je njihov napredak tokom pandemije u korišćenju mRNA tehnologije povratak radu na raku.

Dok tipična vakcina sadrži mali deo virusa koji se koristi za imunizaciju, mRNA izrazito koriste samo genetski kod virusa.

- Ono što smo decenijama razvijali za napredak vakcine protiv raka bilo je vetar u leđa za razvoj cepiva protiv COVID-19, a sada se onom kao i naše iskustvo u njegovom razvoju vraća našem radu u borbi protiv raka - rekla je Tureci, piše Indeks.hr. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading