PRIVEDEN UTICAJNI NOVINAR: Optužuju ga da je širio LAŽI O VOJSCI, evo šta ga čeka ako bude OSUĐEN

Autor:

Svet

26.04.2024

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uredništvo časopisa nije više u mogućnosti da stupi s kolegom u kontakt

PRIVEDEN UTICAJNI NOVINAR: Optužuju ga da je širio LAŽI O VOJSCI, evo šta ga čeka ako bude OSUĐEN

Foto: Telegram/Intel Slava Z

Novinar magazina ''Forbes Russia'', Sergej Mingazov, priveden je zbog sumnje da je širio lažne informacije o ruskoj vojsci, saopštio je magazin danas.

Iz časopisa su dodali da do sada nisu bili u mogućnosti da stupe u kontakt s Mingazovim.

Njegov advokat, Konstantin Bubon, saopštio je na platformi Fejsbuk da se novinar nalazi u pritvoru u istočnom ruskom gradu Habarovsk, gde stanuje, prenosi Rojters.

Advokat je rekao da je Mingazov priveden zbog ponovnog objavljivanja publikacija o navodnim ruskim ratnim zločinima u ukrajinskom gradu Buča, gde su o ubistvima ukrajinskih civila u prvim nedeljama rata izveštavali Rojters i druge novinske organizacije.

Kako navodi britanska agencija, ruske trupe su pogubile ljude, a kasnije tvrdile da je u pitanju ''monstruozna laž''.

Mingazov profil na platformi Telegram sadrži brojne objave o Buči i trenutno nije jasno zbog koje od njih je novinar priveden.

Ruski projekat za ljudska prava OVD-Info saopštio je da Okružni sud u Habarovsku razmatra zvanično hapšenje Mingazova u subotu.

Zakoni koji su doneti ubrzo nakon ruske invazije na Ukrajinu o februaru 2022. godine određuju duge zatvorske kazne za lica za koja se utvrdi da su namerno delila lažne informacije o ruskoj armiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading