NIJE TAČNO! Peskov zagrmeo na Britance, Amerikanci ovakvu izjavu nisu očekivali od Kremlja

Autor:

Svet

14.02.2024

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nisu komentarisani navodi američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je u utorak izjavio da je telefonom razgovarao sa Polom Vilanom, bivšim marincem koji je u Rusiji zatvoren od 2018. pod optužbom za špijunažu

NIJE TAČNO! Peskov zagrmeo na Britance, Amerikanci ovakvu izjavu nisu očekivali od Kremlja

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Potparol Kremlja Dmitrij Peskov danas je demantovao tvrdnje britanske agencije Rojters da je predsednik Rusije Vladimir Putin, preko posrednika, Sjedinjenim Američkim Državama uputio ponudu za prekid vatre u Ukrajini.

Rojters je citirao navodne ruske izvore koji tvrde da je Putin javno i privatno signalizirao Vašingtonu da je spreman da razmotri mogućnost primirja u Ukrajini, i da je to učinio preko posrednika, među kojima su partnere Moskve na Bliskom istoku.

Posrednici su se, navodno sastali u Turskoj krajem 2023. godine, tvrde tri ruska izvora i dodaju da je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan obavio telefonski razgovor s Putinovim savetnikom za spoljnu politiku Jurijem Ušakovim u januaru, izvestio je Rojters.

Upitan da li je to tačno, Peskov je odgovorio: "Ne, nije tačno".

On je, pored toga, u razgovoru s medijima, dodao da ostaje pri stavu da razmena zatvorenika sa SAD treba da se obavi "u tišini".

Peskov nije komentarisao navode američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je u utorak izjavio da je telefonom razgovarao sa Polom Vilanom, bivšim marincem koji je u Rusiji zatvoren od 2018. pod optužbom za špijunažu.

I Vilan i Bela kuća poriču te optužbe, navode RIA Novosti.

U prethodnoj razmeni zatvorenika između Moskve i Vašingtona, u SAD se vratila košarkašica Britni Grajner u zamenu za Viktora Buta, koji je u SAD bio osuđen za trgovinu oružjem.

Vilan je izrazio zabrinutost da će ponovo biti ostavljen u ruskom zatvoru, a da će Vašington odlučiti da se fokusira na oslobađanje novinara Vol Strit džurnala Evana Gerškoviča.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading