PROCURIO TAJNI PLAN VLADIMIRA PUTINA: Evo šta priprema za pojas oko GRANICA RUSIJE, ovo ni NATO nije znao!

Autor:

Svet

14.02.2024

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije razmišlja dugoročno a i jasno mu je da Zapad ne želi, iako njega optužuje za to, da pregovara o primirju u Ukrajini

PROCURIO TAJNI PLAN VLADIMIRA PUTINA: Evo šta priprema za pojas oko GRANICA RUSIJE, ovo ni NATO nije znao!

Foto: shutterstock Tanjug/Ap telegram

Predsednik Rusije priprema se uveliko za izbore u martu, ali paralelno s tim, razmišlja i dugoročno o tome kako da zaštiti svoju državu od eventualnog sukoba sa NATO paktom u budućnosti.

S tim u vezi, Rusija namerava da udvostruči broj svojih vojnika stacioniranih uz granicu s baltičkim državama u sklopu priprema za potencijalni vojni sukob s NATO-om.

Kako navodi Fajnenšel tajms, pozivajući se na saznaja estonske spoljno-obaveštajne službe, Putin se na taj sukob sprema u okviru narednih 10 godina.

Kaupo Rosin, glavni direktor estonske službe, čija se analiza Rusije pomno prati u zapadnim prestonicama, poslednji je evropski zvaničnik koji je upozorio na nastavak apetita Moskve za sukobom nakon sveobuhvatne invazije na Ukrajinu, koja se bliži dvogodišnjici.

Ističući da Rusija trenutno "nije spremna da sprovodi nikakve vojne akcije prema NATO-u", dodaje i da "vidimo da Rusi u vlastitom razmišljanju računaju da je vojni sukob s NATO-om moguć u sledećoj deceniji".

Ruske vojne reforme koje se postupno otkrivaju od kraja 2022. i postavljaju reorganizaciju zapovednih odelenja na severozapadu zemlje značile bi "značajno" povećanje trupa na istočnom krilu NATO-a, rekao je Rosin novinara pre objave godišnjeg izveštaja agencije.

"Rusi planiraju da povećaju vojnu snagu duž granice baltičkih zemalja, ali i duž finske granice. Vrlo je verovatno da ćemo videti povećanje ljudstva, možda otprilike udvostručenje. Sledećih godina videćemo povećanje naoružanih transportera, tenkova, artiljerijskih sitema", rekao je Rosin, a prenosi Jutarnji list.

Obaveštajni izveštaji ukazuju i na to da bi se ruski vojnici s druge strane estonske granice mogli gotovo udvostručiti u odnosu na 19.000 pre invazije na Ukrajinu 2022.

Navodi se i da je uz 1.340 km dugu granicu s Finskom, novom članicom NATO-a, gde je ruska prisutnost do sada bila minimalna, takođe došlo do jačanja ruskih snaga.

Podseća se da je slično gomilanje oružja i vojnika duž ruske granice s Ukrajinom primećeno u mesecima koji su prethodili februaru 2022., kada su se trupe Vladimira Putina počele kotrljati prema Kijevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading