AMBASADA UKRAJINE U SRBIJI ZA REPUBLIKU: Nadamo se da američka podrška ne samo da neće prestati, već će se i povećati

Autor:

Svet

14.02.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Ukrajine u Srbiji pozdravila je odluku svojih američkih partnera.

AMBASADA UKRAJINE U SRBIJI ZA REPUBLIKU: Nadamo se da američka podrška ne samo da neće prestati, već će se i povećati

Foto: Tanjug/Ap, Shutterstcok

Američki Senat odobrio je juče paket pomoći od 95,34 milijarde dolara za Ukrajinu, Izrael i Tajvan.

Pomoć predviđa oko 60 milijardi dolara Ukrajini, kako bi popunila zalihe municije, oružja i drugih osnovnih potreba, dok zemlja ulazi u treću godinu rata, koji je Rusija započela krajem februara 2022. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Ambasada Ukrajine u Srbiji koju smo kontaktirali za komentar, pozdravila je odluku svojih američkih partnera.

- Ovo je samo jedna etapa na putu ka konačnoj odluci o pružanju vojne i finansijske pomoći Sjedinjenih Država. Nadamo se da američka podrška ne samo da neće prestati, već će se i povećati kako bi se što pre i pravednije okončala ruska agresija na Ukrajinu - kazali su iz Ambasade Ukrajine za naš portal.

Kako su istakli, rusko više vojno i političko rukovodstvo ne pokazuje stvarnu želju da se sukob reši mirnim putem, što je očigledno celom civilizovanom svetu.

Pripadnici Oružanih snaga Ukrajine će nastaviti da sprovode odbrambene operacije da zaštite našu državu u skladu sa svojom ustavnom dužnošću - naglašeno je iz Ambasade Ukrajine.

Takođe, napominju da svaka pomoć ukrajinskih partnera spasava živote ukrajinskih branilaca i mirnih građana od napada ruskog agresora.

Danas mi ne štitimo samo svoju zemlju, već stojimo u odbrani naših zajedničkih vrednosti - slobode i demokratije, želje da živimo mirno u jednom evropskom domu - zaključili su iz Ambasade Ukrajine u Srbiji. 

 

 

Podsetimo, i ukrajinski predsednik, Volodimir Zelenski, pozdravio je odluku američkog Senata.

Zahvalan sam senatoru Čaku Šumeru, lideru demokrata u Senatu Miču Mekonelu i svakom američkom senatoru koji je podržao kontinuiranu isporuku pomoći Ukrajini dok se borimo za slobodu, demokratiju i vrednosti koje su nam svima drage - naveo je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading