ŠOK U VELIKOJ BRITANIJI: Mlađi lekari OKRENULI LEĐA pacijentima, ne žele da ih leče!

Autor:

Svet

03.01.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministru zdravstva i Britanskom medicinskom udruženju (BMA) upućen je apel da angažuju posrednike koji bi pomogli u rešavanju dugotrajnog spora oko plata mlađih lekara nakon što su pregovori vođeni pre Božića završili u ćorsokaku

ŠOK U VELIKOJ BRITANIJI: Mlađi lekari OKRENULI LEĐA pacijentima, ne žele da ih leče!

Foto: Shutterstock

Od danas će desetinama hiljada pacijenata u Engleskoj biti uskraćena medicinska nega zbog velikih poremećaja koje će izazvati šestodnevni štrajk mlađih lekara.

Dobrotvorne zdravstvene organizacije su upozorile da će pacijenti čiji su termini odloženi, uključujući i one sa malignim oboljenjima i problemima sa vidom, biti uznemireni i izloženi riziku da se njihovo zdravstveno stanje pogorša, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Udruženje pacijenata saopštilo je da bi bezbednost pacijenata mogla biti ugrožena jer bolnice imaju premalo osoblja da bi se izborile sa štrajkom koji je počeo u 7 sati ujutro po lokalnom vremenu.

Ministru zdravstva i Britanskom medicinskom udruženju (BMA) upućen je apel da angažuju posrednike koji bi pomogli u rešavanju dugotrajnog spora oko plata mlađih lekara nakon što su pregovori vođeni pre Božića završili u ćorsokaku.

Ovaj štrajk je već deseta obustava rada mladih lekara od marta.

Prethodnih ukupno 28 dana koliko su proveli u štrajkovima dovelo je do pomeranja termina za skoro milion ambulantnih pregleda i operacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Перагеније

03.01.2024 14:21

Нема пара, не важи заклетва... Чист Дарвинизам.