KOLEGE ZA NJU IMAJU SAMO REČI HVALE! Upoznajte doktorku Vesnu, HEROJA IZ BORA: Jedne noći rudarima promenila život! (VIDEO)

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna je omiljena koleginica u Vranju.

KOLEGE ZA NJU IMAJU SAMO REČI HVALE! Upoznajte doktorku Vesnu, HEROJA IZ BORA: Jedne noći rudarima promenila život! (VIDEO)

Foto: Youtube/ZAmedia

Entuzijazam i posvećenost lekara često su od presudne važnosti u kritičnim situacijama. Jedna takva osoba je doktorka Vesna Plešić Jovanović, koja živi i radi u rudarskom Boru, prenosi ZAmedia.

Doktorka Plešić Jovanović radi u Hitnoj pomoći, ali svoje slobodno vreme koristi da pomaže Dobrovoljnom udruženju za pružanje prve pomoći, koje je posebno aktivno u vanrednim situacijama. Nedostatak ljudstva često predstavlja problem u takvim situacijama, pa je njena pomoć od izuzetne važnosti.

 

https://www.youtube.com/watch?v=kivVkwuYaZA

 

 

Pre nekoliko meseci, doktorka je, nakon izlaska iz treće smene, primila obaveštenje da je borskim rudarima neophodno brzo zbrinjavanje. Ekipa se odmah organizovala da stigne što pre na intervenciju. Došlo je do trovanja gasovima, a doktorka Plešić i njena ekipa su se angažovali i pružili neophodnu pomoć.

Njene kolege je opisuju kao heroja koja se ne libi izazova i uvek je aktivna u akcijama pružanja pomoći. Njen entuzijazam i predan rad su od izuzetne važnosti u lokalnoj zajednici.

Članovi udruženja pružaju pomoć i slabo pokretnim starijim meštanima, kao i stanovništvu koje živi u zabačenim delovima i seoskim područjima. Njihov angažman je od velike pomoći lokalnoj samoupravi, te su prepoznati kao pioniri u organizovanju akcija pružanja pomoći u ovakvim situacijama.

Doktorka Vesna Plešić Jovanović svojim predanim radom i entuzijazmom predstavlja primer humanosti i herojstva u lokalnoj zajednici, pružajući neophodnu pomoć u vanrednim situacijama i pokazujući izuzetnu posvećenost svom pozivu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)

Loading