ROĐENA I DRUGA BEBA IZ DONIRANIH JAJNIH ĆELIJA! Klinički embriolog Ana Jeremić: Evo kad je na svet došla i KOG JE POLA!

Autor: D.B.

Vesti

30.12.2023

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepe vesti iz GAK "Narodni front"

ROĐENA I DRUGA BEBA IZ DONIRANIH JAJNIH ĆELIJA! Klinički embriolog Ana Jeremić: Evo kad je na svet došla i KOG JE POLA!

Foto: Unsplash/ Kelly Sikkema

U Srbiji je nedavno rođena još jedna beba začeta uz pomoć doniranih jajnih ćelija, što je bio drugi takav slučaj u zemlji. Ovaj put, srećna majka se porodila pre dva dana u GAK "Narodni front" i na svet donela zdravu devojčicu. Ana Jeremić, klinički embriolog i šef Kabineta za embriologiju GAK "Narodni front", potvrdila je ovu divnu vest.

Put do rođenja

Jajne ćelije su stigle iz Španije u februaru, a postupak vantelesne oplodnje započeo je u martu iste godine. Već u aprilu trudnoća je bila potvrđena, što je bio veliki korak ka ostvarenju sna o roditeljstvu za ovu ženu koja je godinama bezuspešno pokušavala da postane majka. Kompletan postupak vantelesne oplodnje sa doniranim reproduktivnim materijalom, vođenje trudnoće i porođaj obavljeni su na klinici GAK "Narodni front".

Podrška države i rad medicinskog tima

Ova vest takođe naglašava podršku države u ovakvim procesima, s obzirom da je trošak postupka snosio RFZO. Takođe, rad medicinskog tima GAK "Narodni front" bio je od presudnog značaja u ostvarivanju ovog velikog životnog trenutka za novu majku i njenu devojčicu.

Prva beba rođena na isti način

Podsetimo, prva beba rođena iz doniranog reproduktivnog materijala u Srbiji došla je na svet polovinom decembra. Tada se porodila žena od 37 godina, kojoj je ovo takođe bio prvi pokušaj vantelesne oplodnje. Ona je čekala da država krene sa uvozom reproduktivnog materijala i odmah je ušla u postupak vantelesne oplodnje, što je rezultiralo rođenjem zdravog deteta.

Ovi slučajevi pružaju nadu i radost parovima koji se bore sa problemima plodnosti i ističu značaj doniranih reproduktivnih materijala u procesu vantelesne oplodnje.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading