VELIKI DAN ZA KC VOJVODINU! Neverovatan podvig lekara - BEZ REZA IZVADILI KAMEN IZ BUBREGA!

Autor: D.B.

Vesti

26.12.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki podvig naših lekara iz Vojvodine.

VELIKI DAN ZA KC VOJVODINU! Neverovatan podvig lekara - BEZ REZA IZVADILI KAMEN IZ BUBREGA!

Foto: pixabay.com

Bolovi uzrokovani kamenjem u bubregu spadaju među najjače bolove koje čovek može da doživi. Međutim, novosadski lekari su uspeli da usavrše minimalno invazivnu metodu vađenja kamena bez potrebe za operacijom, omogućavajući pacijentima da se vrate kući već sledećeg dana.

Klinički centar Vojvodine primenio je najsavremeniju tehniku za operativno lečenje kalkuloze urinarnog trakta, gde se kamen u ureteru ili bubregu razbija i potpuno uklanja uz pomoć energije lasera, bez potrebe za rezom. Ova procedura se izvodi u opštoj anesteziji, a pacijenti se obično puštaju kući već sledećeg dana, zahvaljujući brzom oporavku nakon operacije.


Tim Klinike za urologiju Kliničkog Centra Vojvodine izveo je operativni zahvat, a članovi tima su bili prof. dr Dimitrije Jeremić, asist. dr Mladen Popov, dr Ines Kalači, anesteziolog dr Milica Jerković, instrumentarka Sandra Mandić i rendgen tehničar Ognjen Petković. Nakon zahvata, oba pacijenta su imala uredan postoperativni tok i otpušteni su na kućno lečenje već drugog dana.

Ova revolucionarna metoda pruža nadu i olakšanje pacijentima koji se suočavaju sa kamenjem u bubregu, omogućavajući im da se oslobode nepodnošljivih bolova i brzo se vrate normalnom životu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading