NEVEROVATAN USPEH ZA ANĐELU LAZAREVIĆ I NAŠU ZEMLJU! Srpkinja pokorila fakultet u Nansiju: Zanosna lepotica proglašena za studenta decenije u Francuskoj

Autor: D.B.

Vesti

23.12.2023

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh za Anđelu, ali i Srbiju!

NEVEROVATAN USPEH ZA ANĐELU LAZAREVIĆ I NAŠU ZEMLJU! Srpkinja pokorila fakultet u Nansiju: Zanosna lepotica proglašena za studenta decenije u Francuskoj

Foto: Instagram/Printscreen/dnevnadozabeograda

Na fakultetu u Nansiju, od 1.470 studenata, jedna mlada Srpkinja se istakla svojim izuzetnim postignućima. Anđela Lazarević je izabrana za najboljeg studenta, ne samo na fakultetu, već i na nacionalnom nivou u svojoj branši.


Anđela je morala da se izbori za svoje mesto na fakultetu, ulazeći među 900 od 5500 studenata. Već na prvoj godini, taj broj se dodatno smanjio, te je ostalo svega 200 studenata koji su nastavili dalje.

U prethodnoj godini, Anđela je ostvarila izuzetne rezultate na fakultetu, što joj je donelo divljenje širom Francuske. Postigla je maksimalne ocene na Medicinskom fakultetu i na fakultetu fizike i hemije, dajući po dve godine za samo jednu. Njeni profesori ne štede reči hvale za njen rad i trud.

Francuska je prepoznala Anđelin talenat i ponudila joj specijalizaciju kao natprosečnom studentu već od 2024. godine. Međutim, dobar glas Anđeline izuzetne inteligencije i predanosti stigao je i do Švajcarske, koja je takođe želela da podrži Anđelinu dalju edukaciju. Ponudili su joj potpunu stipendiju i finansiranje specijalizacije, takođe ističući njen natprosečni status.

Anđela je prihvatila ponudu iz Švajcarske, te je odlučila da nastavi svoje obrazovanje tamo. Njeni ambiciozni planovi uključuju postizanje vrhunskog statusa kardio-vaskularnog hirurga, kao i napredovanje u naučnom programu istraživanja bolesti srca kroz studije fizike i hemije. Njeni ciljevi su visoki, ali uz njen dosadašnji uspeh, ne sumnjamo da će postići velike stvari u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Luka

23.12.2023 15:38

Dali je uza sav talenat ,rad i udpeh i dalje ostsla srpkinja

Mira

27.12.2023 04:38

A kako o tome nije obavestena francuska javnost preko njihove stampe?