VELIKI DAN ZA SRBIJU! Puštena u rad nova deonica brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac: Otvoreno novih 12 kilometara puta! (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

23.12.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajnica Iverak-Lakovac dužine 12 kilometara, otvorena je danas, što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao velikim uspehom za našu zemlju.

VELIKI DAN ZA SRBIJU! Puštena u rad nova deonica brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac: Otvoreno novih 12 kilometara puta! (FOTO)

Foto: https://www.putevi-srbije.rs/

Danas je, u 12 sati, otvorena nova deonica brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac, u dužini od 12 kilometara. Ova deonica omogućava vozilima da se priključe na predmetnu trasu na petlji "Lajkovac", dok će isključenje sa trase biti moguće na petlji "Divci" (državni put IIA reda broj 150, deonica: Divci - Mionica), saopštili su JP Putevi Srbije.

Republika

Foto: https://www.putevi-srbije.rs/

 

 



Veći deo trase brze saobraćajnice nalazi se u plavnoj zoni reke Kolubare, na oko 52 trase trase. Tokom izgradnje redovno se vršila kontrola uticaja na životnu sredinu, uzorkovani su voda i tlo. Na ovoj deonici, usvojena računska brzina je 100 km na čas, a posebno je interesantno da je izgrađeno jedno obostrano parkiralište.

Foto: https://www.putevi-srbije.rs/

 

 

Povezivanje sa autoputem Beograd – Južni Jadran

Izgradnjom državnog puta IB reda broj 27, deonica Iverak-Lajkovac, grad Valjevo će se povezati sa autoputem Beograd – Južni Jadran, i predstavljati poprečnu vezu u putnoj mreži Republike Srbije. Takođe će se povezivati delovi Republike Srpske (BIH) sa autoputem E-763 (Beograd Južni Jadran) i dalje preko koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

Foto: https://www.putevi-srbije.rs/

 

 

Planovi za budućnost

Završetak radova na celoj deonici je moguć u drugoj polovini 2024. godine, što zavisi od procesa eksproprijacije zemljišta. U sledećoj godini biće završeno još 5,2 km do Valjeva, kao i 2,4 km ugovorene Južne obilaznice oko Valjeva koja je veza sa industrijskom zonom. Na brzoj saobraćajnici Iverak - Lajkovac nalazi se priključenje na Južnu obilaznicu oko Valjeva u dužini oko 2,4 km i predstavlja vezu sa industrijskom zonom u Valjevu.

 

 

Poseta predsednika Vučića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je najavio otvaranje nove deonice brze saobraćajnice i istakao da je ovo veliki uspeh zbog koga je veoma srećan. Takođe je najavio planove za budućnost, naglašavajući da će Srbija do 2027. godine da se gradi po ubrzanom tempu, uključujući ulaganja u puteve i pruge. Ovo otvaranje deonice predstavlja veliki korak ka povezivanju Valjeva sa Beogradom i drugim mestima u Srbiji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Мiraš

23.12.2023 13:35

Za Srbiju je svaki dan velik, kada nam se otvori nešto novo,ponosni smo na svaki napredak Srbije.

Мiraš

23.12.2023 13:38

Zahvaljujući Vučiću koji se svim srcem bori da se Srbija izgradi i napreduje, danas je otvorena deonica brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac.

Samanta

23.12.2023 13:54

Samo neka se grade i otvaraju novi putevi. To je znacajan korak za napredak zemlje

Ana

23.12.2023 14:07

Veliki dan za ceo Kolubarski okrug.