SRAMNA ODLUKA BRITANACA! "Gardijan" napravio listu od 100 najboljih fudbalera! Velika NEPRAVDA učinjena Mitroviću!

Autor:

Sport

23.12.2023

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema očekivanju prvo mesto je rezervisano za napadača Mančester sitija.

SRAMNA ODLUKA BRITANACA! "Gardijan" napravio listu od 100 najboljih fudbalera! Velika NEPRAVDA učinjena Mitroviću!

Foto: twiter.com/Fabrizio Romano

Aleksandar Mitrović

Britanski list ''Gardijan'' objavio je listu 100 najboljih fudbalera sveta u 2023. godini, a očekivano se na njenom vrhu nalazi napadač Mančester sitija, Erling Haland.

Prvi pratilac je njegov bivši saigrač iz Borusije Dortmund, Džud Belingem, dok je treći Kilijan Mbape. U Top 10 se nalaze i Hari Kejn (Bajern), Rodri (Mančester siti), Vinisijus (Real), Mohamed Salah (Liverpul), Kevin De Brujne (Mančester siti), Viktor Osimen (Napoli) i Lionel Mesi (Inter Majami).

Osvajač ''Zlatne lopte'' Karim Benzema nalazi se tek na 36. mestu, a među 100 najboljih fudbalera u protekoj godini nema nijednog srpskog igrača.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland

Od zemalja u regionu samo Hrvatska ima više od jednog predstavnika pošto je Luka Modrić na 25. mestu, Joško Gvardiol je na 54. poziciji, dok je Marcelo Brozović 94.

Pomalo i sramna odluka Britanaca, budući da je bar Aleksandar Mitrović golovima u Fulamu, a kasnije i u Al Hilalu pokazao da spada u najbolje napadače na svetu.

Srpski rekorder po broju golova u nacionalnom timu je trenutno na drugom mestu liste strelaca saudijske PRO lige sa 16 pogodaka, uz samo jedan pogodak manje od Kristijana Ronalda. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading