POZNAT RIVAL SRBIJE U GENERALNOJ PROVERI ZA EURO! Stari znanac TESTIRA Piksijeve "orlove"!

Autor:

Sport

23.12.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska selekcija nalazi se u Grupi C zajedno sa reprezentacijama Engleske, Danske i Slovenije.

POZNAT RIVAL SRBIJE U GENERALNOJ PROVERI ZA EURO! Stari znanac TESTIRA Piksijeve "orlove"!

Foto: Starsport

Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije će poslednji ispit pred start na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj naredne godine, imati protiv reprezentacije Austrije.

Očekuje se da dogovor između dva saveza bude postignut narednih dana, a kako prenosi “Sport klub”, tada će verovatno biti i saopšten datum odigravanja meča.

Kako je planirao selektor Dragan Stojković Piksi, junski termin biće upotpunjen sa još jednim pripremnim duelom. Pominjala se i utakmica protiv reprezentacije Grčke, međutim, legendarni as na klupi našeg tima se prema poslednjim vestima okrenuo drugim rivalima.

Foto: Starsport

Miloš Veljković i Andrija Živković (u pozadini)

„Orlovi“ će do početka takmičenja u Nemačkoj odigrati četiri kontrolne utakmice. Potvrđeni su okršaji protiv Rusije u Moskvi na stadionu „Lav Jašin“ (21. marta) i Kiprom, četiri dana kasnije u Limasolu.

Junski termin, tokom desetak dana priprema, ostavlja prostor za još dva kontrolna meča. Gledajući u prošlost, Srbija i Austrija nisu ranije igrale prijateljske duele. Posle raspada bivše Jugoslavije, sastali su se četiri puta, ali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. „Orlovi“ su pobedili u tri susreta, dok je Austrija slavila jednom.

Okupljanje reprezentativaca, uoči početka završnog turnira na EURO u Nemačkoj, zakazano je 3. juna. Samo 11 dana kasnije, u petak 14. juna, kreću borbe za pehar i trajaće mesec dana.

Selekcija Srbije je u C grupi, sa reprezentacijama Engleske, Danske i Slovenije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading