''BAKŠIŠ JE BIO IZVOR MOJE FRUSTRACIJE'' Aleksa na mrežama podelio iskustvo iz Amerike: Evo kako se proveo u noćnom klubu - OVO GA POSEBNO ŠOKIRALIO!

Autor: D.B.

Vesti

23.12.2023

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksa je otkrio da su skrivene takse i bakšiši postali izvor frustracije tokom njegovog boravka u Americi.

''BAKŠIŠ JE BIO IZVOR MOJE FRUSTRACIJE'' Aleksa na mrežama podelio iskustvo iz Amerike: Evo kako se proveo u noćnom klubu - OVO GA POSEBNO ŠOKIRALIO!

Foto: Shutterstock

Putovanje u Ameriku može biti izuzetno uzbudljivo iskustvo, ali može doći i do iznenađenja kada je reč o cenama i dodatnim troškovima. Mladi TikToker Aleksa nedavno je podelio svoje iskustvo sa pratiocima na društvenoj mreži, ističući kako su skrivene takse i bakšiši postali izvor frustracije tokom njegovog boravka u Americi.


Aleksa je istakao da su iznenađujući računi postali redovna pojava prilikom svakodnevnih transakcija. Poseta klubu u Americi rezultirala je računom za koktele koji je iznosio čak 120 dolara, umesto očekivanih 90 dolara. Razlog tome su tri različite takse i dodatni bakšiš od oko 20%, što može značajno uticati na konačan iznos koji treba platiti.


Jedna od najvećih frustracija za Aleksu bilo je ostavljanje bakšiša, koje se često očekuje čak i na samouslužnim kasama. Iako je navikao da ostavlja bakšiš za dobru uslugu, činjenica da se bakšiš očekuje gotovo svuda, čak i u situacijama gde uslugu obavlja mašina, iznenadio ga je.


Aleksa je istakao da je pokušao da promeni ovaj običaj, ali je naišao na prepreke. Iako postoji opcija da se bakšiš isključi, proces je komplikovan i zahteva vreme, što može biti izazovno za putnike koji su već frustrirani skrivenim troškovima.


S obzirom na iskustvo sa skrivenim troškovima, Aleksa je zaključio da je odeća takođe skuplja nego što je bio navikao, s obzirom da su mnogi popularni brendovi zapravo evropskog porekla, što može rezultirati višim cenama u Americi u poređenju sa Evropom.

Putovanje u Ameriku može biti izuzetno uzbudljivo iskustvo, ali je važno imati na umu skrivene troškove poput dodatnih taksi i očekivanog bakšiša. Priprema dobrog budžeta može biti ključna za uživanje u svim lepotama koje Amerika nudi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading