HIRURG UDARIO PACIJENTKINJU TOKOM OPERACIJE! Veliki skandal: Kamere sve zabeležile! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.12.2023

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama se pojavio snimak prebijanja pacijentkinje.

HIRURG UDARIO PACIJENTKINJU TOKOM OPERACIJE! Veliki skandal: Kamere sve zabeležile! (VIDEO)

Foto: shutterstock

Kineske vlasti istražuju incident u kojem je hirurg navodno udario pacijentkinju tokom operacije nakon što se ove sedmice na društvenim mrežama pojavio snimak, a bolnica Ajer Čajna objavila je da je suspendovala hirurga i otpustila generalnog direktora bolnice u kojoj se incident dogodio 2019. godine.

Na snimku izgleda da hirurg udara pacijenta u glavu najmanje tri puta tokom operacije očiju.

 

 

Ajer Čajna, koja upravlja lancem očnih bolnica, saopštila je da se incident dogodio tokom operacije u njenoj bolnici u Guigangu, gradu na jugozapadu Kine.

Pacijentkinja je bila 82-godišnja žena koja je zbog lokalne anestezije više puta  pomerala glavu i očne jabučice, saopštila je bolnica za Bi-Bi-Si (BBC).

Pacijentkinja koja govori samo lokalni dijalekt, a ne i mandarinski, nije reagovala na lekarska upozorenja, a hirurg je "grubo lečio pacijenta u hitnoj situaciji". 

Lokalne vlasti su navele da je pacijentkinja zadobila modrice na čelu.

Nakon operacije, uprava bolnice se izvinila i platila 70 dolara kao kompenzaciju, rekao je sin pacijentkinje za lokalne medije. 

On je takođe rekao da je njegova majka sada slepa na levo oko, iako nije jasno da li je to zbog incidenta.

Ajer Čajna je saopštila da bolnica nije prijavila incident upravi, a u četvrtak je objavila da je smenila generalnog direktora bolnice u Guigangu i da je suspendovala hirurga zbog "ozbiljnih kršenja propisa grupe".

Iako se incident dogodio u decembru 2019. godine, pažnju javnosti je privukao tek ove sedmice nakon što je istaknuta kineska lekarka Ai Fen podelila snimak operacije na svom Veibo nalogu na kojem ima više od dva miliona pratilaca. 

Doktorka Ai bila je u grupi lekara koja je upozorila javnost na početnu epidemiju korone u Vuhanu.

Ai je upletena u pravne sporove sa Ajer Čajnom od 2021. godine kada je otišla na operaciju u jednu od njihovih bolnica. Tvrdila je da je umalo oslepela na jedno oko zbog te operacije, ali je Ajer Čajna demantovala optužbe.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miško

22.12.2023 13:51

Izgleda kao dodatna anestezija.