ČEKAO NA DIJAGNOZU OSAM GODINA?! Met nije imao tipične simptome, doktori nisu ni slutili da je smrtno bolestan!

Autor:

Svet

14.12.2023

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od napada dogodio se na radnom sastanku. Osećao se kao da ima moždani udar, i tada je posetio doktora i konačno dobio dijagnozu.

ČEKAO NA DIJAGNOZU OSAM GODINA?! Met nije imao tipične simptome, doktori nisu ni slutili da je smrtno bolestan!

Foto: pixabay.com

Autor knjige ‘A Trip Down the Rabbit Hole: My 10 Year Journey with s Brain Tumor‘ Met Karpenter, spomenuo je višestruke znakove upozorenja koji su ga trebali pokrenuti da ode na medicinski pregled pošto 2010. godine njegov tumor nisu uočili tokom snimanja na skeneru.

Karpenter nije imao uobičajne simptome

U januaru 2018. Karpenteru je konačno rečeno da ima izraslinu glioma na mozgu, što je zahtevalo hitnu hiruršku intervenciju. Tada je sve svoje simptome pripisivao velikom stresu i preteranom radu.

Tumor je postajao sve veći i veći, a on nijednom nije imao glavobolju, čak ni sa mamurlukom. Glavobolje su obično na vrhu liste simptoma tumora mozga. Zamagljen vid je takođe čest simptom, a Karpenter nije čak ni to osetio, piše Dejli mejl.

Međutim, nakon CT snimanja 2010. godine, dve illi tri godine od prvih simptoma, primetio je da mu govor postaje čudan.

- Zaboravio bih kako se određene reči izgovaraju ili šta govorim usred rečenice - rekao je Karpenter.

Nosio se mišlju da samo mora da poset logopeda.

- Najveći znak koji sam trebao uzeti u obzir pojavio se tek 2017.  godinu dana pre dijagnoze. Na putu u Ameriku - ispričao je i objasnio da je tokom tog leta sedeo kraj jednog irskog para. Zaspao je, a nakon što se probudio, opisao je da je ispuštao neku bizarnu buku i slinio, ali nije mogao da se pomeri, a bilo mu je teško i da diše.

Uspešno operisan u januaru 2018.

Jedan od ovih napada pojavio se na poslovnom sastanku. Osećao se kao da ima moždani udar, i tada je posetio doktora i konačno dobio dijagnozu. Dijagnoza mu je postavljena u januaru 2018, a tumor mu je uklonjen dva meseca kasnije. Morao je da bude budan tokom operacije.

Oporavak u bolnici nakon operacije trajao je oko nedelju dana, a potom mu je rečeno da neće moći da se vrati na posao u bliskoj budućnosti, ali je samo tri meseca kasnije nastavio da radi pune noćne smene u hostelu za beskućnike.

Mesec dana kasnije odradio je i trku izdržljivosti koja se sastojala od staze sa preprekama od 16 do 19 kilometara. Sada, pored posla, Karpenter nastavlja svoje fizičke aktivnosti planinarenjem na Kilimandžaro, najvišu planinu u Africi, u dobrotvorne svrhe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading