UMRO ADAM (17), TEK NA OBDUKCIJI UTVRĐENA STRAVIČNA GREŠKA LEKARA! Doktori ga sedam godina lečili, a nisu otkrili da ima rak! JEZIVO!

Autor:

Svet

12.12.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su očigledno sumnjali na rak od koga je kasnije i umro, jer su mu 2013, 2014. i 2015. radili test na paragangliom, ali analiza svaki put nije bila validna. Prvi put mu je urin bio izložen sunčevoj svetlosti, drugi put za alizu mu nije uzeto dovoljno urina, a treći put klinika nije ima reagense za testiranje.

UMRO ADAM (17), TEK NA OBDUKCIJI UTVRĐENA STRAVIČNA GREŠKA LEKARA! Doktori ga sedam godina lečili, a nisu otkrili da ima rak! JEZIVO!

Foto: shutterstock

Adam Ali (17), tinejdžer iz Birmingema, preminuo je nakon višegodišnje borbe sa paragangliomom, koja je nažalost ostala nelečena zbog lekarske greške.

Prema konačnom izveštaju mrtvozornika, Adamova smrt je bila posledica adrenergične krize izazvane nelečenim rakom. 

Dečak je umro 2021. godine, a tek sada je objavljen konačan izveštaj mrtvozornika.

- Bolest je mogla da se leči u bolnici, ali to nije učinjeno jer je dečija bolnica u Birmingemu zanemarila njegov slučaj i sve kontrolne preglede -  navodi se u izveštaju mrtvozornika.

Prema izveštaju mrtvozornika, lekari su propustili da pravilno obrade testove urina koje je Adam dao, što je dovelo do nedovoljne pažnje prema njegovom zdravstvenom stanju. Čak sedam godina je prošlo dok nisu otkrili tumor koji je bio mogao da se ukloni operacijom. Takođe, dečak je redovno imao visok krvni pritisak i često je bio na pregledima u bolnici, ali mu dijagnoza nije bila postavljena na vreme.

Dečak je prvi put došao u bolnicu 2013. godine zbog jake glavobolje i visokog krvnog pritiska. Smešten je na intenzivnu negu gde mu je urađeno nekoliko testova, između ostalog i test krvi.

Lekari su očigledno sumnjali na rak od koga je kasnije i umro, jer su mu 2013, 2014. i 2015. radili test na paragangliom, ali analiza svaki put nije bila validna. Prvi put mu je urin bio izložen sunčevoj svetlosti, drugi put za alizu mu nije uzeto dovoljno urina, a treći put klinika nije ima reagense za testiranje. 

Kasnije su lekari njegov visok pristisak pripisivali nasleđu, pošto mu i članovi porodice imaju hipertenziju.

Međutim, mladiću je u septembru 2021. pozlilo dok je gledao utakmicu kod kuće. Hitno je hospitalizovan, ali je dan kasnije preminuo. 

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading