"ZBOG RETKE VRSTE RAKA IZVAĐENO MI JE OSAM ORGANA": Sve je počelo naizgled bezazlenom cistom i menstrualnim bolovima (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

13.12.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko godina nije imala nijedan simptom koji bi ukazao na kancer.

"ZBOG RETKE VRSTE RAKA IZVAĐENO MI JE OSAM ORGANA": Sve je počelo naizgled bezazlenom cistom i menstrualnim bolovima (VIDEO)

Foto: Tiktok/ faye.louiseuk

Fej Luiz (39) godinamaje imala obilne i bolne menstruacije, pa su joj lekari propisali lekove za ublažavanje bolova. Ali, kad su bolovi u martu ove godine postali neizdrživi i trajali nedelju dana pre i nedelju dana posle menstrualnog ciklusa, upućena je u bolnicu na dodatne pretrage. Kolabirala je dok je čekala rezultate i hitnim pregledom je ustanovljeno da ima cistu dugačku čak 17 centimetara, kao i otok na slepom crevu, zbog čega joj je ovaj organ preventivno uklonjen.

Ali, dok je Fej bila na operacionom stolu, lekari su pronašli tumor na zidu slepog creva. Analize su pokazale da je ogromna cista na njenom levom jajniku, koja je bila inicijalni razlog odlaska na preglede, zapravo bila benigna.

- Nije postojalo ništa što bi ukazivalo na to da imam rak – izjavila je Fej za Džem pres, a prenosi britanski San.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Faye Louise (@faye.louiseuk)

 

Kad je posle operacije saznala da su joj hirurzi otkrili kancer, svet joj se srušio.

- Moja mama je preminula zbog raka creva pre dve godine, pa sam pomislila da je i kod mene genetika uradila svoje. Često sam imala napade panike. Bili su to najgori dani u mom životu. Gledala sam rasporede sahrana i govorila svom partneru da sigurno neću doživeti 45. rođendan – ispričala je Fej.

Na njenu nesreću, tumor se pre operacije proširio na okolne organe. U septembru ove godine Fej je ponovo završila u bolnici.

- Konsultant mi je pokazao snimke i rekao da se rak proširio oko unutrašnjih organa. Dobila sam specijalnu hemioterapiju koja se daje kad hirurzi nisu u mogućnosti da odstrane kancerogene ćelije operativnim putem – priča ova žena.

U novembru joj je uklonjeno čak osam organa, uključujući žučnu kesu, slezinu, slepo crevo, tanko crevo, jajnike, matericu i deo jetre, kao i deo peritoneuma.

Na sreću, operacija je bila uspešna i Fej konačno nema rak. Sledi joj kućni oporavak u trajanju od šest meseci.

- Do sada je bilo veoma bolno i veoma teško. Puno spavam i uzimama tablete morfijuma za ublažavanje bolova. Imam 65 konaca i bolnicu sam napustila sa 10 kilograma manje. Sad sam u ranoj menopauzi, pa ću morati da uzimam hormonsku terapiju. Takođe ću morati redovno da odlazim na skener kako bi se lekari uverili da se rak nije vratio – navodi Fej.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Faye Louise (@faye.louiseuk)

 

Posle svega što je prošla, neizmerno se raduje predstojećem, Božiću. Kaže da će ceniti svaki trenutak u životu.

- Imala sam rak četiri do pet godina pre nego što je on otkriven, jer je u početku bio bez ikakvih simptoma. Bilo je to kao da gledate smrti u lice. Nekad ne mogu da verujem da je sve ovo počelo zbog jedne ciste – navodi Fej.

Zbog svega što je prošla odlučila je da deli svoje iskustvo na društvenim mrežama. Želi da podigne svest o veoma retkoj vrsti raka koju je, na sreću, uspela da preživi.

Pseudomikson peritoneuma, od kog je Fej bolovala, spada u veoma retku vrstu raka koji najčešće počinje na slepom crevu. Ponekad se može javiti na nekim delovima debelog creva, jajnicima ili bešici. Javlja se kod jedne do dve osobe na milion ljudi godišnje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading