MLADI TATA (25) PREMINUO ZBOG POGREŠNE DIJAGNOZE: Imao tumor na mozgu, a lekari mu operisali slepo crevo

Autor:

Lifestyle

29.09.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemarnost zdravstvenog osoblja dovela je do tragičnog ishoda.

MLADI TATA (25) PREMINUO ZBOG POGREŠNE DIJAGNOZE: Imao tumor na mozgu, a lekari mu operisali slepo crevo

Foto: pixabay.com

Džoš Vorner (25) preminuo je od tumora na mozgu svega nekoliko dana pošto su mu lekari greškom dijagnostikovali zapaljenje slepog creva.

Ovog mladog čoveka dve nedelje mučile su snažne glavobolje, pa je otišao u bolnicu na preglede. Uprkos tome što nije imao bolove u stomaku, lekari su mu na osnovu analiza krvi dijagnostikovali zapaljenje slepog creva i uradili mu operaciju.

Ali, svega nekoliko sati posle operacije slepog creva, kad je došao kući, Džošu je pozlilo i ponovo je primljen u bolnicu na nove pretrage.

Lekari su mu uradili CT mozga i ustanovili promenu, ali su ocenili da je snimak sigurno pogrešan, jer je bilo problema sa aparatom pre nego što će Džoš doći na red za dijagnostiku, pa su ga vratili kući. U nekoliko navrata Džoš je pokušavao da zatraži lekarsku pomoć, ali su ga u lokalnoj bolnici uvek odbijali, piše Njujork post.

Kad se srušio dok je boravio u bakinoj i dekinoj kući, lekari u drugoj bolnici uradili su mu CT mozga i ustanovili istu promenu koja je uočena na snimku urađenom u prvoj bolnici, gde je Džošu odstranjeno slepo crevo. Takođe, lekari su ustanovili da se tumor proširio sa desne strane mozga na leđa i moždano stablo, pa je prebačen na odeljenje onkologije.

Biopsija urađena 5. septembra pokazala je da Džoš ima gliom, agresivni rak mozga. Preminuo je svega 12 dana pošto su stigli rezultati biopsije.

- Džoš je bio zabavan, voleo je da zasmejava ljude. Bio je šaljivdžija, veoma ljubazan, imao je veliko srce i ljudi su ga zbog toga mnogo voleli. Dirnuo je srce svake osobe koju je upoznao - rekla je Džošova majka Iv Pateman.

Ona je dodala da je Džoš bio neverovatan tata, brat i sin.

- Želeo je da podeli svoju priču da se ne bi nekom drugom desilo da prođe kroz isti scenario kao i on, odnosno da mu lekari ne veruju. Želeo je da podigne svest o simptomima koji prate tumor na mozgu. Bio je neverovatno hrabar dok je prolazio kroz agoniju - ispričala je njegova majka kroz suze.

Za Vornerovo lečenje prikupljeno je 24.500 dolara preko stranice za donacije. Taj novac će, kako je najavila gospođa Pateman, biti preusmeren njegovom četvorogodišnjem sinu Edrjuu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading