SRBIJO, VREME JE DA SE UJEDINIMO! Za Vasilijevo srećno detinjstvo, pošaljimo 552 na 3030: BUDIMO HUMANI!

Autor: D.B:

Vesti

27.12.2023

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošaljimo 552 na 3030.

SRBIJO, VREME JE DA SE UJEDINIMO! Za Vasilijevo srećno detinjstvo, pošaljimo 552 na 3030: BUDIMO HUMANI!

Foto: Budi human

Vasilije je rođen kao zdravo dete, ali je oko četvrtog meseca njegovo zdravstveno stanje naglo promenjeno. Pojavili su se epi napadi, što je dovelo do dijagnoze epileptičke encefalopacije, arx encefalopacije, hipotonije mišića i usporenog psihomotornog razvoja. Ova retka dijagnoza zahteva kontinuiranu medicinsku negu i terapiju.

 

https://www.budihuman.rs/services/embed/beneficiary/552/banner.js

 

Porodica nije dozvolila da ih ova teška situacija slomi. Od samog izlaska sa Instituta, Vasilije je dobio podršku fizioterapeuta i roditelja u borbi za napredak. Iako Vasilije samostalno ne može da sedi i hoda, njegova nasmejana priroda i ljubav prema igri su inspiracija za sve oko njega.

Iako je Vasilije intelektualno očuvan i može da izgovara nekoliko reči, epi napadi predstavljaju veliki izazov. Trenutno se čekaju rezultati dijagnostike na epileptičnu encefalopatiju u Španiji, što bi moglo da pruži nove smernice u lečenju.

Foto: Budi human

 

 

 

Vasilijeova borba za zdravlje zahteva različite vidove terapije i medicinsku podršku. Rehabilitacija u banjskim uslovima, fizikalna terapija, hipo i hidro terapije, logoped, defektolog, medicinska pomagala, dijagnostika, operacije, terapije i obuke kod ABR Belgium buba, lekovi, suplementi, medicinski potrošni materijal, dijagnostika i kontrole, kao i rehabilitacija u planinskim uslovima, sve su to neophodni koraci ka Vasilijevom oporavku.

Republika

Foto: Budi human

 

 

Kroz zajedničku podršku i angažovanje, Vasilije ima priliku da prevaziđe ove izazove i da uživa u detinjstvu punom osmeha i igre.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading