IZRAELSKA VOJSKA UPALA U ŠKOLE: Deca ne mogu da veruju šta se dešava, za sve postoji veliki razlog

Autor:

Svet

16.12.2023

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat u Gazi nastavlja se nesmanjenim tempom, Izrael ne odustaje od zacrtanih ciljeva

IZRAELSKA VOJSKA UPALA U ŠKOLE: Deca ne mogu da veruju šta se dešava, za sve postoji veliki razlog

Foto: Tanjug/AP

Pripadnici izraelske 401. oklopne brigade i mornaričke jedinice Šajetet 13 izveli su racije u dve škole u naselju Rimal, u Gazi.

Tamo su se, kako tvrde Izraelske odbrambene snage (IDF), krili operativci Hamasa.

Iako nastave odavno nema u tom delu Palestine, deca koriste trenutke pauze u ratu Hamasa i Izraela da se igraju u školskom dvorištu. Zbog toga su u poslednji čas pobegla u skloništa kad su videla izraelsku vojsku da ulazi u reon.

Prema saopštenju IDF, izraelske trupe su ubile nekoliko boraca Hamasa u toj oblasti, dok su se operativci koji su se nalazili u školama predali izraelskoj vojsci.

Trupe brigade Kirijati izvršile su pretrese nekoliko stanova u južnom gradu Kan Junis u Gazi, gde je pronađeno oružje i tuneli koje su navodno koristili borci Hamasa, saopštile su izraelske snage, prenosi Tajms of Izrael.

U saopštenju je dodato da je 551. brigada izraelske vojske identifikovala sumnjivo kretanje na krovu zgrade u oblasti Džabalija, odakle je prethodno bila otvorena vatra na izraelske trupe, nakon čega je izvršen vazdušni napad na tu zgradu.

Kad smo kod rata u Gazi, stižu i nove vesti iz Crvenog mora.

Egipatska protivvazdušna odbrana oborila je sumnjivu bespilotnu letelicu u blizini obale Crvenog mora u blizini letovališta Dahab, na istočnoj obali Sinaja.

Izvori su rekli da nije poznato odakle je lansiran dron.

Svedoci u Dahabu rekli su za Rojters da su videli da je objekat pao u vodu, a da je još jedan leteći objekat pao u obližnje planine.

Prethodno je egipatska televizija Al Kahera javila da je egipatska protivvazdušna odbrana oborila leteći objekat kod obale Crvenog mora u blizini letovališta Dahab.

Krajem oktobra dronovi su izazvali eksplozije u dva druga grada na Crvenom moru, a Izrael je saopštio da su dronove lansirali jemenski Huti na teritoriju Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading