PALA PALESTINA, HAMASOVA KLJUČNA PREDSTRAŽA U GAZI: Objavljen snimak, odavde su kretali u TERORISTIČKE NAPADE! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.11.2023

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manuel Fabijan, ratni izveštač Tajms of Izrael, objavio je najnoviji snimak Izraelskih odbrambenih snaga (IDF). U postu na društvenoj mreži X (bivši Tviter), naveo je da je 14. Oklopna rezervna brigada zauzela ključnu predstražu Hamasa u severnom delu Pojasa Gaze.

PALA PALESTINA, HAMASOVA KLJUČNA PREDSTRAŽA U GAZI: Objavljen snimak, odavde su kretali u TERORISTIČKE NAPADE! (VIDEO)

Foto: Printscreen X @manniefabian

U vestima se navodi da su žestoke borbe izbile u gradu Gazi, gde je Izrael izgubio 50 vojnika. Hamas je izneo teške optužbe. Ovo uporište palestinskih ekstremista, poznato kao predstraža Palestina, Hamas je koristio kao poligon za obuku dok se pripremao za napade na Izrael.

“Iako je ovo bilo maskirano kao obična sala za trening, teroristi su iz ove predstraže kretali u obavljanje terorističkih aktivnosti”, navedeno je u saopštenju IDF. Pripadnici 14. brigade, uz podršku vazdušnih snaga i artiljerije, vodili su bitku sa Hamasom za kontrolu nad ovom predstražom.

 

IDF je naveo da su izraelske trupe, nakon zauzimanja predstraže Palestina, tu pronašle otvore koji vode u podzemne tunele, eksplozivne uređaje i mine.

 

Trenutni sukob na Bliskom istoku rezultirao je značajnim brojem žrtava. Prema najnovijim izveštajima:

Broj poginulih u Gazi iznosi 11,261 Palestinaca, uključujući 4,630 dece. Ministarstvo zdravlja Gaze izvestilo je o značajnom porastu žrtava zbog izraelskih napada. Ministarstvo zdravlja je zvanični izvor Gaze za broj poginulih, koji redovno ažurira.

U Izraelu je poginulo najmanje 1,405 ljudi. Ovo je više od trostrukog ukupnog broja Izraelaca ubijenih od 2005. godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading