TERORISTI IZ BRISELA ODBIJEN AZIL PRE TRI GODINE! Novi detalji napada: Nisu mogli da mu uruče nalog za deportaciju zbog OVOGA!

Autor:

Svet

17.10.2023

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni napadač u terorističkom napadu u Briselu je državljanin Tunisa koji je ilegalno boravio u Belgiji. Jutros su objavljeni novi detalji o njemu dok policija nastoji da ga locira i uhapsi.

TERORISTI IZ BRISELA ODBIJEN AZIL PRE TRI GODINE! Novi detalji napada: Nisu mogli da mu uruče nalog za deportaciju zbog OVOGA!

Foto: www.profimedia.rs

Osoba po imenu Abdesalem Lasoud (45) je u ponedeljak uveče u centru Brisela usmrtio dvoje državljana Švedske i ranio još jednu osobu. Državna sekretarka za azil i migracije, Nikol de Mur, je saopštila da je osumnjičeni napadač poreklom iz Tunisa i da je u novembru 2019. podneo zahtev za azil u Belgiji.

Ovaj zahtev je odbijen u oktobru 2020, nakon čega je brzo nestao sa radara. Takođe, 12. februara 2021. godine, opština ga je uklonila iz nacionalnog registra. Takođe, muškarac nikada nije boravio u prihvatnom centru, što je otežalo njegovo lociranje za prisilni povratak. U martu 2021. godine, izdat je nalog za njegovu deportaciju iz Belgije, međutim, pošto nije mogao da bude lociran, zahtev mu nikada nije uručen.

Pretpostavlja se da je u Belgiju stigao 2016. godine, kada su vlasti zaključile da je izrazio nameru da se vrati i bori za džihad. Unatoč tim informacijama, nisu preduzete konkretne akcije, jer je takvih izveštaja tada bilo "dosta", kako je istakao ministar pravosuđa.

Belgijski mediji izveštavaju da je osoba bila poznata policiji po sumnjivim aktivnostima, krijumčarenju ljudi, ilegalnom boravku i pretnjama po državnu sigurnost. Takođe, muškarac je navodno osuđen u Tunisu zbog kršenja običajnog prava, a ne zbog terorizma, kako su ranije izveštavali razni mediji.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading