FANTASTIČNA REAKCIJA NOVOSADSKIH SPASILACA: Čovak upao u Dunav, hitnom reakcijom mu sačuvan život

Autor:

Vesti

11.05.2024

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor "Gradskog zelenila", Miloš Egić, istakao je da je spasilačka ekipa potvrdila svoj profesionalizam i posvećenost, naglašavajući važnost pravovremenosti intervencije i dobre opremljenosti u situacijama poput ove.

FANTASTIČNA REAKCIJA NOVOSADSKIH SPASILACA: Čovak upao u Dunav, hitnom reakcijom mu sačuvan život

Foto: Printscreen/Youtube

Danas oko 15 sati, na plaži "Štrand" u Novom Sadu, spasilačka ekipa JKP "Gradsko zelenilo" intervenisala je nakon što je muškarac pao u Dunav sa Mosta slobode. Zahvaljujući brzoj reakciji spasilaca, muškarac je izvađen iz reke u svesnom stanju, nakon čega mu je pružena prva pomoć. Hitna pomoć i policija ubrzo su stigli na lice mesta kako bi pružili dalju medicinsku pomoć i sproveli istragu.

Direktor "Gradskog zelenila", Miloš Egić, istakao je da je spasilačka ekipa potvrdila svoj profesionalizam i posvećenost, naglašavajući važnost pravovremenosti intervencije i dobre opremljenosti u situacijama poput ove. Kroz projekat "Plava zastava – bezbedna plaža", JKP "Gradsko zelenilo" uložilo je značajna sredstva u nabavku novog spasilačkog čamca, spasilačkih kula, bova za obeležavanje zona za kupanje i spasilačke opreme.

- Čestitam spasilačkoj ekipi koja je potvrdila svoj profesionalizam i posvećenost, i što su svojom brzom i stručnom reakcijom uspeli da spasu jedan ljudski život - kaže direktor "Gradskog zelenila" Miloš Egić.

Nedavni događaj na plaži "Štrand" pridružuje se nizu uspešnih spasilačkih akcija u Novom Sadu. Prethodnog meseca, radnici JKP "Čistoća" iz Novog Sada takođe su demonstrirali hrabrost i efikasnost spasivši život osobi koja je pokušala da okonča svoj život skokom sa Varadinskog mosta u Dunav.

Ovi događaji naglašavaju važnost obučenih i posvećenih spasilačkih ekipa koje su spremne da reaguju u hitnim situacijama na vodi, čime se direktno utiče na spasavanje ljudskih života i očuvanje bezbednosti na javnim kupalištima.

(Kurir)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading