"JA SAM REŠIO I TO JE TO!" Heroji iz Novog Sada otkrili kako su spasili ČOVEKA KOJI SE SPREMAO DA SKOČI: "Ponudio sam ga OVIM, on se odmah predomislio"!

Autor:

Vesti

10.05.2024

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da empatija i herojstvo nisu izgubljeni danas, svedoče ova trojica hrabrih Novosađana!

"JA SAM REŠIO I TO JE TO!" Heroji iz Novog Sada otkrili kako su spasili ČOVEKA KOJI SE SPREMAO DA SKOČI: "Ponudio sam ga OVIM, on se odmah predomislio"!

Foto: Instagram/serbialive_novisa

Danijel Nikolić, Haljit Bezjak i Sabit Itaj, zaposlenici JKP "Gradska čistoća", postali su heroji Novog Sada prošlog petka u ranim jutarnjim satima kada su sprečili čoveka da skoči sa mosta Duga u Dunav.

Njihova hrabrost, smirenost i ljubazne reči pomogle su u spasavanju jednog života. Tek nakon što je sve prošlo, shvatili su koliko je njihov podvig značajan, što ih je dovelo do posebnog prijema kod gradonačelnika Novog Sada.

Da empatija i herojstvo nisu izgubljeni danas, svedoče ova trojica hrabrih Novosađana, a kako su sami rekli, slučajno su zapazili da nešto nije uredu na mostu dok su još bili u suprotnoj traci.

- Videli smo da nešto nije uredu spustili smo se sa mosta, okrenuli i vratili smo se prema njemu. Usput smo pozvali i policiju, koja nam je rekla da budemo prisebni i da ih sačekamo. Prišli smo čoveku i počeli da pričamo sa njim, da ga molimo da ne radi to što pokušava da uradi, a on je rekao "ja sam rešio i to je to" - pričaju za "Jutro na Blic".

Iako je sve trajalo krako, kažu, njima je izgledalo kao čitava večnost.

"Ponudio sam ga cigarom i on se prebacio"

U jednom momentu Danijel se ohrabrio i prišao da priča sa momkom koji se jedva držao na ogradi jednom rukom, jer mu je druga bila polomljena i koji se sve vreme klatio ka reci.

- Sedeo sam prema vozačevoj strani, video sam moje cigare i rekao sam kolegi ponudi ga sa cigarom, kolega ga je ponudio i on se prebacio - priča Haljit Bezjak.

Kako kaže Danijel, koji ga je ponudio cigarama, prvo mu je bila "frka", ali je pokušao. U tom momentu kako je rekao Danijel, momak koji je bio sa druge strane ograde rekao je "Cigara? Može!" i sam je prešao na sigurno i vratio se na pešačku stazu.

Odmah su ga opkolili, kako ne bi ponovo pokušao na naškodi sebi, a vrlo brzo zatim je stigla i policija.

Rekli su i da su im policajci kazali da su heroji dana, a usledile su i čestitke kolega, ali tek kada je sve prošlo shvatili su svu težinu svog podviga.

- Javio se i strah, tek kasnije smo shvatili šta smo uradili - pričaju momci.

Ovaj njihov podvig nikako nije prošao nezapaženo, pa su dobili i poseban prijem u Gradskoj kući kod gradonačelnika.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading