PRIPADNIK ISIS OTVORIO RAFAL NA LJUDE U CENTRU BRISELA?! Napadač urlao Alahu akbar: Ubio sam nevernike! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.10.2023

21:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji prenose da su ubijena dvojica državljana Švedske, koji su došli na večerašnju utakmicu i gradom su šetali u dresovima.

PRIPADNIK ISIS OTVORIO RAFAL NA LJUDE U CENTRU BRISELA?! Napadač urlao Alahu akbar: Ubio sam nevernike! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Opsadno stanje u glavnom gradu Belgije, gde je muškarac koji se, kako se veruje, zove Slajem Sluma ubio dvoje i ranio još nekoliko ljudi.

Pucnjava se dogodila oko 19.15 časova u centru Brisela, a napadač, koji za sebe tvrdi da je pripadnik Islamske države, je pobegao motorom i potera za njim je u toku.

Mediji prenose da su ubijena dvojica državljana Švedske, koji su došli na večerašnju utakmicu i gradom su šetali u dresovima.

 

 

Tokom napada, Sluma je navodno urlao "Alahu akbar", koji se sumnja da je pripadnik ISIS-a, a potom je na društvenim mrežama objavio snimak u kojem navodi da je ubio dvoje ljudi "da bi osvetio muslimane koji žive i umiru za svoju veru".

Lokalni mediji prenose da je tokom dana postavio status u kojem navodi da je muslimansko dete juče ubijeno u Čikagu te da bi to bilo proglašeno za teroristički napad da je u pitanju hrišćansko dete.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading