NIKADA NEĆEMO PRESTATI DA PODRŽAVAMO IZRAEL: Bajden se oglasio iz Bele kuće povodom napada Hamasa

Autor: Tanjug

Svet

07.10.2023

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD je istakao da Izrael ima pravo da brani sebe i svoj narod.

NIKADA NEĆEMO PRESTATI DA PODRŽAVAMO IZRAEL: Bajden se oglasio iz Bele kuće povodom napada Hamasa

Foto: Tanug-AP

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da će SAD uvek podržavati Izrael i upozorio da nijedan neprijatelj Izraela ne bi trebalo da zloupotrebi napade.

- Nikada nećemo prestati da ga podržavamo (Izrael) - rekao je Bajden u Beloj kući, stojeći pored američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, preneo je Rojters.

On je istakao da ovo nije trenutak za bilo koju stranu koja je neprijateljski orjentisana prema Izraelu da zloupotrebi ove napade.

Bajden izjavio je ranije danas da su SAD spremne da ponude "sva odgovarajuća sredstva podrške" Izraelu nakon napada militantne grupe Hamas i upozorio "bilo koju drugu stranu, koja je neprijateljski raspoložena prema Izraelu", da ne pokuša da zloupotrebi ovu situaciju.

- Jasno sam stavio do znanja premijeru Netanijahuu da smo spremni da ponudimo sva odgovarajuća sredstva podrške vladi i narodu Izraela - naveo je Bajden u saopštenju objavljenom nakon telefonskog razgovra sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom.

Predsednik SAD je istakao da Izrael ima pravo da brani sebe i svoj narod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading