BLINKEN RAZGOVARAO SA IZRAELSKIM ZVANIČNICIMA: Tema diskusije - mere za jačanje bezbednosti

Autor: Tanjug

Svet

07.10.2023

21:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je ranije danas da su Sjedinjene Američke Države spremne da ponude "sva odgovarajuća sredstva podrške" Izraelu.

BLINKEN RAZGOVARAO SA IZRAELSKIM ZVANIČNICIMA: Tema diskusije - mere za jačanje bezbednosti

Foto: Tanjug/AP

Američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je danas o merama za jačanje bezbednosti Izraela sa izraelskim predsednikom Isakom Hercogom i ministrom spoljnih poslova Elijem Koenom, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

"Sekretar je istakao nepokolebljivu podršku Sjedinjenih Američkih Država pravu Izraela da se brani", stoji u saopštenju, preneo je Rojters.

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je ranije danas da su Sjedinjene Američke Države spremne da ponude "sva odgovarajuća sredstva podrške" Izraelu nakon napada militantne grupe Hamas i upozorio "bilo koju drugu stranu, koja je neprijateljski raspoložena prema Izraelu", da ne pokuša da zloupotrebi ovu situaciju.

- Jasno sam stavio do znanja premijeru Netanijahuu da smo spremni da ponudimo sva odgovarajuća sredstva podrške vladi i narodu Izraela - naveo je Bajden u saopštenju objavljenom nakon telefonskog razgovra sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom.

Predsednik SAD je istakao da Izrael ima pravo da brani sebe i svoj narod.

- Sjedinjene Američke Države upozoravaju bilo koju drugu stranu neprijateljski raspoloženu prema Izraelu da ne pokuša da zloupotrebi ovu situaciju - dodao je Bajden.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading