NASTAVIĆEMO DA PODRŽAVAMO UKRAJINU! Bajden: Dodelićemo dodatna sredstva Kijevu

Autor: Tanjug

Svet

01.10.2023

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD sugerisao je ranije danas da su demokrate sklopile dogovor sa republikancima o podršci Ukrajini nakon što je američki Kongres odobrio privremeni budžet za američku vladu bez sredstava predviđenih za Ukrajinu.

NASTAVIĆEMO DA PODRŽAVAMO UKRAJINU! Bajden: Dodelićemo dodatna sredstva Kijevu

Foto: Tanjug/AP

SAD će nastaviti da podržavaju Ukrajinu, rekao je danas američki predsednik Džozef Bajden novinarima nakon što je potpisao predlog zakona o produženju finansiranja savezne vlade za 45 dana u kojoj nema stavke o pomoći Kijevu.

- Želim da uverim naše američke saveznike i američki narod i narod u Ukrajini da može da računa na našu podršku, mi se nećemo povući - istakao je Bajden, preneo je TASS.

Ogromna većina poslanika u oba doma Kongresa govori u prilog Ukrajini, naveo je predsednik SAD.

- Uradićemo to - dodao je Bajden, misleći na dodelu dodatnih sredstava za podršku Kijevu od strane Kongresa.

Predsednik SAD sugerisao je ranije danas da su demokrate sklopile dogovor sa republikancima o podršci Ukrajini nakon što je američki Kongres odobrio privremeni budžet za američku vladu bez sredstava predviđenih za Ukrajinu, preneo je Rojters.

Upitan na konferenciji za novinare da li može da veruje republikancu, predsedniku Predstavničkog doma Kevinu Mekartiju oko budućih dogovora, Bajden je odgovorio da su upravo napravili jedan dogovor o Ukrajini, pa će videti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading