POSLE SILNIH GLASINAO SMRTI I BOLESTI, O KADIROVU SE OGLASIO I KREMLJ: Evo šta je Peskov rekao o zdravlju čečenskog lidera NIJE BILO SASTANKA SA PUTINOM

Autor:

Svet

18.09.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol ruskog predsednika, Dmitrij Peskov, danas je izneo zvaničnu izjavu koja demantuje spekulacije i glasine koje kruže u vezi zdravstvenog stanja lidera Čečenske Republike, Ramzana Kadirova.

POSLE SILNIH GLASINAO SMRTI I BOLESTI, O KADIROVU SE OGLASIO I KREMLJ: Evo šta je Peskov rekao o zdravlju čečenskog lidera NIJE BILO SASTANKA SA PUTINOM

Foto: Tanjug/AP, Shutterstok

Prema Peskovu, Kremlj nema nikakvih informacija o mogućoj bolesti Kadirova, a takođe je negirao izveštaje da se Kadirov sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom.

Na društvenim mrežama su se ranije pojavile nepotvrđene informacije koje su sugerisale da je Kadirov navodno preminuo tokom noći i da je njegovo telo smešteno u Centralnoj kliničkoj bolnici Uprave predsednika Ruske Federacije. Takođe, ukrajinski obaveštajni zvaničnici su objavili podatke o Kadirovovom teškom zdravstvenom stanju.

Republika

Foto: #60минут

 

 

Međutim, Kadirov je nedavno objavio video snimak na kojem se vidi kako šeta i poziva one koji su zbunjeni istinom i lažima na internetu da izađu na svež vazduh.

Na pitanje novinara o tome koliko je Kremlj zabrinut za stanje Kadirova, portparol Peskov je odgovorio: "Nemamo nikakvih informacija. U svakom slučaju, predsednička administracija teško može da daje informacije o njegovom zdravstvenom stanju. Dakle, nemamo šta da kažemo ovde."

Takođe, Peskov je demantovao izveštaje da je Kadirov navodno otputovao u Moskvu u nedelju kako bi se eventualno sastao sa predsednikom Putinom, rekavši: "Nije bilo nikakvih sastanaka sa Putinom.“

Kadirov navodno operisan

Šef Čečenije Ramzan Kadirov je podvrgnut operaciji transplantacije bubrega, ali organ nije prihvaćen, i on je navodno i dalje u kritičnom stanju, prenosi ukrajinski portal Obozrevatel, navodno iz izvora u čečenskoj dijaspori.

Napominje se da se Kadirov trenutno nalazi u jednoj od moskovskih medicinskih ustanova, i planirana je nova operacija transplantacije.

Povremeno, lider Čečenije dolazi k sebi – tada se njegovi saradnici okupljaju da bi on podelio vlast između njegovih naslednika.

Podsetimo, zdravstveno stanje šefa Čečenske Republike Ramzana Kadirova značajno se pogoršalo,  pre toga je navodno nekoliko dana bio u komi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Ramzan Kadirov je postao poznat nakon što je pridružio ruskim trupama u Drugom čečenskom ratu, boreći se protiv separatističkih snaga. Kasnije je postao blizak saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina.

Nakon atentata na njegovog oca 2004. godine, Ramzan Kadirov je preuzeo kontrolu nad Čečenijom i postao predsednik Republike. Njegova vlast je često kritikovana zbog ljudskih prava i autoritarizma.

Kadirov je poznat po snažnoj podršci ruskom predsedniku Putinu i često ističe vernost Ruskoj Federaciji. Takođe je poznat po promociji islama i izgradnji džamija u Čečeniji.

Njegova vlast je obeležena kontroverznim metodama vladavine, uključujući optužbe za kršenje ljudskih prava i prisustvo paramilitarnih trupa pod njegovom kontrolom.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading