DONALD TRAMP UHAPŠEN! Bio u stanici pola sata pa izašao da se brani sa slobode - evo ZA ŠTA SE TERETI!

Autor:

Svet

25.08.2023

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proces predaje Trampa bio je brz i efikasan, trajao je oko 30 minuta.

DONALD TRAMP UHAPŠEN! Bio u stanici pola sata pa izašao da se brani sa slobode - evo ZA ŠTA SE TERETI!

Foto: Tanjug/AP, pixabay.com

Bivši predsednik Donald Tramp se predao u četvrtak uveče u zatvoru okruga Fulton, suočavajući se sa 13 tačaka krivičnih dela povezanih sa optužbama za navodni plan za osporavanje rezultata predsedničkih izbora u Džordžiji. Ovo hapšenje je najnoviji razvoj u nizu pravnih poteza protiv bivšeg predsednika ove godine.

Proces predaje Trampa bio je brz i efikasan, trajao je oko 30 minuta. Uobičajeno je da se optuženicima u okrugu Fulton uzimaju otisci prstiju i skeniraju oči radi biometrijske identifikacije. Takođe je očekivano da će uskoro biti objavljene policijske slike hapšenja.

Njegova predaja je četvrta ove godine nakon što su protiv njega podnete krivične prijave od strane federalnih i državnih zvaničnika. Međutim, ovo je prvi put da je podvrgnut procesu slikanja i biometrijske identifikacije.

Foto: Tanjug/AP

 

Uslovi sporazuma kaucije zabranjuju Trampu da zastrašuje svoje saučesnike, svedoke ili potencijalne žrtve u slučaju, uključujući i putem društvenih mreža.

Pre nego što se predao, Tramp je promenio svoj pravni tim, dovodeći Stivena Sadoua, iskusnog advokata iz Atlante specijalizovanog za slučajeve visokog profila. Sadou je sada glavni advokat Donalda Trampa i pratio ga je tokom predaje u zatvor.

Optužnica od 41 tačke optužuje Trampa i druge za učešće u "zločinačkom poduhvatu" sa ciljem da promene ishod predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine. Bivši predsednik i njegovi saučesnici su optuženi za razne radnje, uključujući davanje lažnih izjava, kreiranje lažnih dokumenata i regrutovanje pristalica da daju lažne glasove.

Tramp je optužen po 13 tačaka krivičnih dela, uključujući i kršenje zakona o izborima, davanje lažnih izjava i zaveru za falsifikat. Očekuje se da će dalje informacije o ovom slučaju biti dostupne kako se istraga bude razvijala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading