TRAMP VODI U TRCI REPUBLIKANACA ZA PREDSEDNIKA SAD: Tužilac predložio početak suđenja pre izbora

Autor:

Svet

24.08.2023

23:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je za optužnicu rekao da je politički motivisana i ponovio tvrdnje da su izbori 2020. pokradeni i da je bilo krađe glasova kako bi pobedio kandidat demokrata Džozef Bajden.

TRAMP VODI U TRCI REPUBLIKANACA ZA PREDSEDNIKA SAD: Tužilac predložio početak suđenja pre izbora

Foto: Tanjug/AP

Tužilac okruga Fulton iz Džordžije, koji je nadležan za optužbe u slučaju protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa zbog pokušaja da preokrene poraz na predsedničkim izborima 2020. godine, predložio je da 23. oktobra počne suđenje protiv Trampa i njegovih 18  saradnika optuženih u tom slučaju, navodi se u danas objavljenom sudskom podnesku.

Tramp, koji vodi u trci za predsedničku nominaciju republikanaca 2024. godine, naveo je da će se danas predati nadležnima u Džordžiji, kako bi se suočio sa optužbama, preneo je Rojters. 

Preostalih 11 optuženih, čija se imena navode u optužnici iz Džordžije, imaju vremena do petka da se predaju. 

Tramp je za optužnicu rekao da je politički motivisana i ponovio tvrdnje da su izbori 2020. pokradeni i da je bilo krađe glasova kako bi pobedio kandidat demokrata Džozef Bajden, navodi Glas Amerike.

U optužnici na 98 stranica podignutoj u Džordžiji, koja je obelodanjena prošle nedelje, Tramp i još 18 njegovih saradnika optuženi su za ukupno 41 krivično delo povezano sa pokušajima da se preokrene Trampov poraz na predsedničkim izborima 2020. godne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading