PUTIN NASTAVLJA HAPŠENJA: Pao načelnik Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane Rusije (VIDEO)

Autor:

Svet

14.05.2024

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jurij Kuznjecov je bio na funkciji načelnika Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane Ruske Federacije od maja 2023. godine.

PUTIN NASTAVLJA HAPŠENJA: Pao načelnik Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane Rusije (VIDEO)

Foto: X/URA.RU/Printscreen

Načelnik Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane Rusije, general-potpukovnik Jurij Kuznjecov, priveden je zbog sumnje da je izvršio krivično delo, prenosi TASS pozivajući se na izvor u agencijama za provođenje zakona.

Ne zna se za šta se tačno general tereti. Sagovornik agencije je samo rekao da istragu u krivičnom predmetu sprovodi Glavno vojno-istražno odeljenje Istražnog komiteta i da je predmet već otišao na sud kako bi se generalu odredila preventivna mera. Pretresi su obavljeni u kući i na radnom mestu Kuznjecova.

Prethodno su provladini telegramski kanali izvestili o pritvoru Jurija Kuznjecova. Konkretno, kanal "Ribar" je pisao da je pažnja istrage skrenuta na generalov prethodni rad "kao šefa službe za zaštitu državnih tajni".

Jurij Kuznjecov je bio na funkciji načelnika Glavne kadrovske uprave Ministarstva odbrane Ruske Federacije od maja 2023. godine. Pre toga, od maja 2010. godine, bio je načelnik 8. uprave Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije. Ovo odeljenje se bavi pitanjima službe za zaštitu državne tajne u okviru Ministarstva odbrane.

Krajem aprila 2024. godine u Moskvi je uhapšen zamenik ministra odbrane Ruske Federacije, Timur Ivanov, koji je nadgledao vojno-industrijski kompleks. General je optužen za primanje mita u posebno velikim razmerama, više od milijardu rubalja. Mediji su pisali da bi slučaj mogao uključivati i epizodu izdaje, ali je advokat Ivanova demantovao ovu informaciju.

Vladimir Putin je 12. maja razrešio Sergeja Šojgua sa mesta ministra odbrane i imenovao ga za sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije. Bivši potpredsednik Vlade za ekonomska pitanja, Andrej Belousov, predložen je za šefa Ministarstva odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading