ŠOKANTNA SCENA! VOJNICI KRENULI U BORBU, A ONDA IH ZATEKLO NEPRIJATNO IZNENAĐENJE: Izujedao ih ROJ OSA, tenkom slučajno zakačii GNEZDO!

Autor:

Svet

14.05.2024

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Vojnici su tenkom zgazili na osinje gnezdo. Ose su ubole 11 vojnika koji su evakuisani kako bi dobili medicinsku pomoć - navela je IDF.

ŠOKANTNA SCENA! VOJNICI KRENULI U BORBU, A ONDA IH ZATEKLO NEPRIJATNO IZNENAĐENJE: Izujedao ih ROJ OSA, tenkom slučajno zakačii GNEZDO!

Foto: Credit: Narciso Contreras / AFP / Profimedia

Izraelske odbrambene snage saopštile su da je 12 vojnika povređeno nakon što ih je napao roj osa na jugu Pojasa Gaze!

IDF navodi da se incident dogodio u petak kad je tenk nehotice zakačio gnezdo što je uznemirilo insekte. Vojnici su prebačeni u medicinski centar Šeba u Tel Hašomeru gde je jedan smešten na intenzivnu negu.

Bolnica je saopštila da niko nije životno ugrožen.

- Vojnici su tenkom zgazili na osinje gnezdo. Ose su ubole 11 vojnika koji su evakuisani kako bi dobili medicinsku pomoć - navela je IDF.

Incident u Pojasu Gaze dogodio se tokom operacije koju vodi Južna brigada u pograničnom regionu nasuprot zajednice Nirim u Izraelu.

Medicinski centar Šeba navodi da su neki od vojnika imali i po stotinak uboda i da je to situaacija sa kojom se medicinski profesionalci ranije nisu suočili.

Patrolu policije koja je jurila lopova u predgrađu Sijetla, podsetimo, nedavno je napao roj osa! Policija je prethodno primila nekoliko poziva da mladić naoružan nožem pokušava da ukrade vozilo.

Ako vas ujede osa, evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Uklonite žalac: Pažljivo izvadite žalac iz kože da biste smanjili iritaciju. Ne koristite pincetu jer možete povećati količinu otrova koja ulazi u kožu. Umesto toga, koristite nokte ili tupi predmet poput kreditne kartice.

Operite područje: Isperite područje ujeda vodom i sapunom da biste spriječili infekciju.

Primijenite hladnoću: Stavite hladni oblog ili led na mesto ujeda da biste smanjili otok i bol.

Primijenite antihistaminik: Ako primetite jaku alergijsku reakciju poput osipa, otežanog disanja ili oticanja lica, odmah potražite medicinsku pomoć. Možete uzeti oralni antihistaminik ako je to preporučeno ili propisano od strane lekara.

Koristite analgetik: Ako osećate bol, možete uzeti neki analgetik poput ibuprofena ili paracetamola prema uputstvima na pakovanju.

Pratite simptome: Ako primetite ozbiljnije simptome kao što su vrtoglavica, mučnina, teškoće s disanjem ili oticanje dijelova tela, odmah potražite medicinsku pomoć.

Ako ste alergični na ubode osa ili ste nedavno imali tešku reakciju na ubod, razmotrite nošenje epinefrina (Adrenalina) autoinjektora (EpiPen) kao mere predostrožnosti. Obavezno se posavetujte s lekarom o pravilnoj upotrebi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading