DANAS BEZ STRUJE U OVIH 10 OPŠTINA! Donosimo detaljan SPISAK

Autor:

Vesti

14.05.2024

06:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proverite da li su vaša ulica ili naselje na spisku!

DANAS BEZ STRUJE U OVIH 10 OPŠTINA! Donosimo detaljan SPISAK

Foto: shutterstock

Elektrodistribucija Beograd za danas je planirala radove u 10 beogradskih opština, a najduže bez struje biće deo mladenovačke i lazarevačke, do 16 časova.

Proverite da li su vaša ulica ili naselje na spisku:

Foto: Elektrodistribucija Srbije

 

 

Ako nestane struje, postoji nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Ostanite mirni: Prva stvar koju treba da uradite je da ostanete mirni. U većini slučajeva nestanak struje nije vanredna situacija i obično se rešava relativno brzo.

Proverite uzrok: Pogledajte da li su svi osigurači u redu ili da li je neki prekidač isključen. Ako je uzrok nešto drugo, kao što je problem sa distribucijskom mrežom, možda nećete moći ništa da uradite, ali je važno da znate šta je uzrok nestanka struje.

Proverite sa komšijama: Ako je nestanak struje širi problem, proverite sa komšijama da li imaju isti problem. To će vam pomoći da shvatite da li je problem lokalizovan samo na vašem području ili je širi.

Pripremite se: Uvek je dobro imati pri ruci nekoliko osnovnih stvari poput baterijskih svetiljki, sveća, radio prijemnik na baterije i eventualno rezervnu bateriju za telefon.

Informišite se: Ako nestanak struje potraje, informišite se o situaciji putem radija na baterije ili mobilnog telefona (ako imate punjač na baterije). Često će lokalne vlasti ili distributeri električne energije davati informacije o situaciji i vremenu očekivanog povratka struje.

Ako je potrebno, prijavite problem: Ako mislite da je problem sa distribucijskom mrežom ili otkrivate da niste jedini koji su izgubili struju, prijavite problem nadležnim službama.

Čuvajte hranu: Ako nestanak struje potraje duže vreme, trebalo bi razmisliti o čuvanju hrane. Ako se hrana u frižideru i zamrzivaču zagreje, može postati pokvarena. Ako je moguće, izbegavajte otvaranje frižidera i zamrzivača koliko god je to moguće kako biste održali hladnoću unutra.

Držite se toplim ili hladnim: U zavisnosti od vremenskih uslova, možda ćete morati da se brinete o tome da ostanete topli ili hladni. U zimskim mesecima, razmislite o tome kako da se zagrejete bez struje, dok u letnjim mesecima obratite pažnju na mogućnost pregrevanja.

Budite spremni na povratak struje: Kada se struja vrati, proverite da li su sve električne naprave isključene pre nego što ponovo uključite struju, kako biste izbegli eventualne probleme sa preopterećenjem kola.

Uglavnom, važno je održati smirenost i imati nekoliko osnovnih planova za slučaj nestanka struje kako biste se lakše nosili sa situacijom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading