MANJE OD TRI NEDELJE DO IZLASKA NA BIRALIŠTE: Predato 14 lista za beogradske izbore

Autor:

Vesti

14.05.2024

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini mi se da će nakon ovih izbora svi manje-više biti zadovoljni jer će koalicija oko SNS pobediti, a opozicija će imati veći broj glasova nego u nekim drugim okolnostima i pripremaće put za neke nove izbore, smatra Vladimir Pejić, direktor agencije "Faktor plus"

MANJE OD TRI NEDELJE DO IZLASKA NA BIRALIŠTE: Predato 14 lista za beogradske izbore

Foto: ATA Images

Rok za podnošenje izbornih lista za lokalne izbore istekao je u nedelju u ponoć, a dotad je Gradskoj izbornoj komisiji u Beogradu predato ukupno 14 lista. Poslednje koje su to učinile su grupa građana "Mi - glas iz naroda", pokret "Kreni-promeni" predvođen Savom Manojlovićem i stranka Dosta je bilo.

Prva lista SNS

Inače, prva je lista koalicije oko SNS "Aleksandar Vučić - Beograd sutra", zatim "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek", grupa građana "Ćale ovo je za tebe - Petar Đurić", grupa građana "Za zeleni Beograd - Kada ako ne sad - Dr Dejan Žujović", "1 od 5 miliona - Beogradski front - Ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik", koalicija "Biramo Beograd," koju čine Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front/Ne davimo Beograd, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Ekološki ustanak i Novo lice Srbije, zatim lista "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović", "Narodna lista - Ključ za pobedu", koju čine Narodna stranka, Nova Srbija i pokret Živim za Srbiju, zatim koalicija manjinskih stranaka Snaga, Unija Roma Srbije, kao i Stranka pravde i pomirenja.

Nemali broj

Direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja "Faktor plus" Vladimir Pejić za Kurir ocenjuje da će nakon ovih beogradskih izbora manje-više svi biti zadovoljni.

- Pre svega, nemali broj lista će učestvovati na beogradskim izborima, pogotovo ako se uzme u obzir da pre njihovog raspisivanja nije delovalo da će deo opozicije okupljene oko SPN izaći, kao ni Savo Manojlović, a ima i još ponekih. To svakako u određenoj meri utiče da izlaznost bude povećana, iako treba imati u vidu da su ovo lokalni izbori, koliko god Beograd bio značajan... Takođe, čini mi se da će nakon ovih izbora svi manje-više biti zadovoljni jer će koalicija oko SNS pobediti, a opozicija će imati veći broj glasova nego u nekim drugim okolnostima i pripremaće put za neke nove izbore - ističe Pejić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading