U PONOĆ ISTEKAO ROK ZA PREDAJU IZBORNIH LISTA: U Beogradu dosad proglašeno njih 8

Autor:

Vesti

13.05.2024

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored izbora za Skupštinu grada Beograda, Beograđani će glasati i za odbornike u 17 beogradskih opština.

U PONOĆ ISTEKAO ROK ZA PREDAJU IZBORNIH LISTA: U Beogradu dosad proglašeno njih 8

Foto: ATA Images

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji će u Beogradu i ostalim lokalnim samouprava biti održani 2. juna istekao je u ponoć.

GIK je do sada, za izbore za Skupštinu grada Beograda proglasio osam izbornih lista, a kako je ranije objavila televizija N1 bila je najavljena, tokom večeri, predaja još tri liste.

To su lista Unije Roma Srbije, lista pokreta "Kreni-promeni" i Grupa građana "Mi – glas iz naroda", piše na sajtu N1 koja je dodala potpise podrške prikuplja "Dosta je bilo".

GIK inače, izbornu listu koju primi pre ponoći, može da proglasi ili vrati i sutra.

Na sajtu GIK-a piše da su proglašene liste koalicije oko Srpske napredne stranke pod nazivom "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" i, pod rednim brojem dva, lista "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek!".

Pod rednim brojem tri je lista grupe građana "Ćale ovo je za tebe - Petar Đurić".

Pod rednim brojem četiri proglašena je izborna lista "Grupa građana - za zeleni Beograd - kada ako ne sad - dr Dejan Žujović" i pod rednim brojem pet izborna lista "1 od 5 miliona - Beogradski front - ritam grada, Dušan Teodosijević, gradonačelnik".

Kao šesta proglašena je izborna lista "Biramo Beograd - Dobrica Veselinović - Miloš Pavlović", pod brojem sedam je lista "Mi - snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović" i kao osma proglašena je "Narodna lista - Ključ za pobedu".

Pored izbora za Skupštinu grada Beograda, Beograđani će glasati i za odbornike u 17 beogradskih opština.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading