UKRAJINCI NOĆAS UDARILI NA KRIM: Poslali 20 dronova, čule su se snažne eksplozija, reagovala ruska PVO (VIDEO)

Autor:

Svet

12.08.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage su osujetile pokušaj Ukrajine da napadne Krim, navodi se u jutrošnjem saopštenju ruskog ministarstva odbrane.

UKRAJINCI NOĆAS UDARILI NA KRIM: Poslali 20 dronova, čule su se snažne eksplozija, reagovala ruska PVO (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

"Ruske snage su noćas osujetile pokušaj kijevskog režima da izvede teroristički napad na poluostrvo Krim sa 20 bespilotnih letelica. Sprečeni teroristički napad nije izazvao žrtve ili materijalnu štetu", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Sistemi protivvazdušne odbrane aktivirani su tokom noći u nekoliko regiona Krima, rekao je u ranim jutarnjim satima Oleg Krjučkov, savetnik šefa Krima Sergeja Aksjonova.

- Sistemi protivvazdušne odbrane su radili nad različitim regionima Krima. Molimo ostanite mirni i verujte samo proverenim izvorima informacija - rekao je Krjučkov na Telegramu u subotu ujutro. 

Saobraćaj preko Krimskog mosta je tokom noći bio privremeno obustavljen oko dva sata.

 

Prema ruskom ministarstvu odbrane, 14 ukrajinskih dronova je uništila ruska PVO, a još šest je neutralsano ometanjem sistemima za elektronsko ratovanje.

 

Prethodni napad dronom na Krim, u kojem je učestvovalo 25 bespilotnih letelica, dogodio se 30. jula.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading