KORUPCIJA DOSTIGLA NEVIĐENE RAZMERE: Zelenski smenio šefove SVIH regionalnih centara za regrutaciju, Ukrajincima poručio da je MITO IZDAJA

Autor:

Svet

11.08.2023

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je da otpušta šefove svih regionalnih centara za regrutaciju, usled zabrinutosti zbog korupcije.

KORUPCIJA DOSTIGLA NEVIĐENE RAZMERE: Zelenski smenio šefove SVIH regionalnih centara za regrutaciju, Ukrajincima poručio da je MITO IZDAJA

Foto: Tanjug/AP

Za primenu ove odluke, kako je najavio, biće zadužen glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Valerij Zalužni.

U Kijevu je 11. avgusta održan sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu. Prisutni su saslušali izveštaje o rezultatima inspekcijskog nadzora Teritorijalnih centara nabavke i socijalne podrške (TCC i SP). Konstatovano je da su nadležni organi otkrili slučajeve korupcije, posebno tokom opšte mobilizacije, „koji predstavljaju pretnju po nacionalnu bezbednost Ukrajine i podrivaju poverenje u državne institucije“, prenosi ukrajinski portal Obozrevatel.

 

Informacije o ovoj temi izneli su direktor Državnog istražnog biroa Aleksej Suhačov, šef Službe bezbednosti Vasilj Maljuk, ministar unutrašnjih poslova Igor Klimenko, generalni tužilac Andrij Kostin, šef Nacionalne agencije za prevenciju korupcije Oleksandr Novikov i direktor Nacionalnog antikorupcijskog biroa Semjon Krivonos.

 

OP je najavio da će doći do značajnih kadrovskih promena u rukovodstvu svih regionalnih vojnih komiteta. Pored toga je preporučeno da preduzmu dodatne mere za suzbijanje činjenja koruptivnih krivičnih dela od strane službenika TCC-a.

Zelenski je na svojoj Fejsbuk stranici izvestio da se ukupno vodi 112 krivičnih postupaka protiv službenika vojnih komisija a 33 je osumničeno.

"Naše odluke. Raspuštamo sve regionalne vojne komitete. Ovim sistemom treba da upravljaju ljudi koji tačno znaju šta je rat i zašto su cinizam i mito u ratu izdaja. Umesto toga, vojnici koji su prošli front ili koji ne mogu da budu u rovovima, jer su izgubili zdravlje, izgubili udove, ali su zadržali dostojanstvo i nemaju cinizam – njima se može poveriti ovaj sistem regrutovanja“, rekao je predsednik.

Što se tiče vojnolekarskih komisija, biće održan i sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost, ali za dve nedelje. 

Krajem jula ove godine, NAZK je najavio da će proveriti da li ima nezakonitog bogaćenja ne samo šefova ukrajinskih vojnih komesara, već i ceo upravljački tim, kao i njihovih rođaka.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Džonko

12.08.2023 12:29

Pa dotični gospodin nema pravo da priča o korupciji jer je ON NAJKORUMPIRANIJA OSOBA U UKRAJINI... SMEŠNI KLOVN I DRVENA LUTKA ZAPADNIH SATANISTA...!!!