STRAH MEĐU UKRAJINCIMA! Priznali da Rusi napreduju i OVOM pravcu - naredili hitnu evakuaciju!

Autor:

Svet

11.08.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi se zaštitila civilna stanovništva od sve žešćih sukoba, lokalne vlasti su naredile evakuaciju iz 37 mesta u okrugu Kupjansk.

STRAH MEĐU UKRAJINCIMA! Priznali da Rusi napreduju i OVOM pravcu - naredili hitnu evakuaciju!

Foto: Tanjug/AP

Nakon što je region bio oslobođen od ruske okupacije na početku ofanzive, ruske oružane snage su sada prešle u napad u tom istom regionu, tvrdeći da ostvaruju napredak. Ukrajinska vojska priznala je da je situacija u tom sektoru teška, ali istovremeno tvrdi da je situacija pod kontrolom.

Region koji je sada ponovno pogođen konfliktom, a čija je teritorija prethodno bila zauzeta od strane ruske vojske, postao je poprište žestokih borbi. Ukrajinski vojni portparol za istočni front, Sergij Čerevati, izrazio je zabrinutost i naveo da su Rusi pokušali da se nametnu i probiju ukrajinsku odbranu.

Kako bi se zaštitila civilna stanovništva od sve žešćih sukoba, lokalne vlasti su naredile evakuaciju iz 37 mesta u okrugu Kupjansk, važnom komunikacionom središtu u regionu. Pretežno se radi o selima blizu prve linije fronta, duž leve obale reke Oskila.

Uprava Kupjanska, grada koji je do rata imao oko 25.000 stanovnika, preporučila je jutros stanovnicima da se evakuišu u smeru Harkova, glavnog grada istoimene oblasti, zbog "teške bezbednosne situacije i intenzivnijeg bombardiranja".

Po kartama i mapama koje su se mogle videti tokom dnevnog obraćanja ruskog ministarstva odbrane snage Moskve su na nekoliko kilometara od Kupjanska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading